aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Μποναμάς τουλάχιστον €210.000

Ομόνοια: Μποναμάς τουλάχιστον €210.000

ΤΟΥ ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

Εθνικός ήρωας στη Σλοβακία είναι από το βράδυ της Πέμπτης ο Μίχαλ Ντούρις. Ο διεθνής επιθετικός της Ομόνοιας σκόραρε στο 110’ του αγώνα με τη Βόρειο Ιρλανδία και έστειλε τη Σλοβακία στα τελικά του Euro για πρώτη φορά μετά από 25 χρόνια. Εκτός απροόπτου, τρεις ποδοσφαιριστές των πρασίνων θα αγωνιστούν –κορωνοϊού επιτρέποντος– στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που θα αρχίσει στις 11 Ιουνίου και θα ολοκληρωθεί ένα μήνα αργότερα. Πρόκειται για τους Ντούρις, Χούμποτσαν (Σλοβακία) και Λανγκ (Ουγγαρία).

Η Ομόνοια έχει και οικονομικό λόγο να χαμογελά για την επιτυχία των Σλοβάκων και των Ούγγρων, καθώς η ΟΥΕΦΑ αποζημιώνει τους συλλόγους που παραχωρούν διεθνείς για τις διοργανώσεις της. Στην τηλεδιάσκεψη της 23ης Απριλίου η ΟΥΕΦΑ ανακοίνωσε ότι θα προπληρώσει τον ποσό των €70.000.000 στους συλλόγους που είχαν δώσει παίκτες για τα προκριματικά του Euro 2020 και του Πρωταθλήματος Εθνών. Επίσης, επιβεβαιώθηκε ο αρχικός σχεδιασμός για διαμοιρασμό άλλων €130.000.000 στους συλλόγους που θα στείλουν παίκτες τους στην τελική φάση της διοργάνωσης.

Διαβάστε επίσης: Ομόνοια/Ντούρις: Τα παιχνίδια της μοίρας που σκορπάνε… τρέλα

Το συνολικό ποσό που θα διαμοιραστεί είναι €200.000.000, έναντι των €150.000.000 στο Euro 2016, επομένως θα υπάρχει αύξηση στην αποζημίωση ανά ημέρα και ανά παίκτη που δικαιούται κάθε σύλλογος. Το ποσό δεν είναι ίδιο για όλους τους ποδοσφαιριστές αλλά, με βάση τη σχετική κατάταξη της FIFA, οι χώρες χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες και αναλόγως διαμορφώνεται η αποζημίωση στις ομάδες. Σλοβακία και Ουγγαρία ανήκουν στην τρίτη κατηγορία και η αποζημίωση υπολογίζεται κοντά στις €3.100 ανά ημέρα και ανά παίκτη.

Με δεδομένο ότι το ελάχιστο χρονικό διάστημα παραχώρησης παικτών είναι 23 ημέρες (14 προετοιμασία και εννέα η φάση των ομίλων), το ελάχιστο ποσό αποζημίωσης για κάθε ποδοσφαιριστή ανέρχεται στις €71.000. Η Ομόνοια μπορεί να προσβλέπει σε έσοδα τουλάχιστον €210.000, ποσό που θα αυξηθεί ανάλογα με την πορεία των δύο χωρών στη διοργάνωση. Ντούρις και Λανγκ έχουν συμβόλαιο με το «τριφύλλι» έως το καλοκαίρι του 2022, ενώ απαραίτητη προϋπόθεση είναι η ανανέωση της συνεργασίας με τον 35χρονο Τόμας Χούμποτσαν που μένει ελεύθερος στις 31 Μαΐου του 2021.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ