aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Μπήκε «σφήνα» στην 10άδα ο Μπεργκ και έβαλε πλώρη για πρωτιά

Ομόνοια: Μπήκε «σφήνα» στην 10άδα ο Μπεργκ και έβαλε πλώρη για πρωτιά

ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ

Τεράστιος είναι ο αριθμός των προπονητών που πέρασαν από τον «ηλεκτρικό» πάγκο της Ομόνοιας, από τον καιρό της ίδρυσης του συλλόγου μέχρι σήμερα. Κάποιοι πέτυχαν και άφησαν τη σφραγίδα τους στην ιστορία του «τριφυλλιού» και άλλοι έφυγαν ως αποτυχημένοι. Τα μαθηματικά είναι αμείλικτα όσον αφορά στη συχνότητα με την οποία άλλαξαν, κυρίως τα τελευταία χρόνια, οι προπονητές στον «πράσινο» πάγκο.

Μάλιστα, πάει πολύς καιρός να δούμε έναν τεχνικό να αρχίσει και να τελειώσει μια σεζόν στο «τριφύλλι» (σ.σ. τελευταία φορά ήταν με τον Κώστα Καϊάφα τη σεζόν 2014-15), κάτι που αναμένεται να συμβεί αυτή την αγωνιστική περίοδο με τον Χένινγκ Μπεργκ, παρόλο που υπολείπονται εννιά αγωνιστικές για ολοκλήρωση της. Ο Νορβηγός κόουτς έχει ήδη συμπληρώσει 320 ημέρες στην Ομόνοια, με αποτέλεσμα να έχει πλασαριστεί στην πρώτη 10άδα των προπονητών με τον περισσότερο χρόνο δουλειάς στο «Ηλίας Πούλλος», από τότε που εισήλθαμε στον 21ο αιώνα έως σήμερα.

Διαβάστε επίσης:

Το «Goal» έκανε την έρευνά του και εντόπισε πως από τη σεζόν 2000-01 και τον Ασπαρούχ Νικοδήμοφ μέχρι φέτος, οι πρωτευουσιάνοι άλλαξαν ούτε λίγο ούτε πολύ συνολικά 30 προπονητές/υπηρεσιακούς. Τη μεγαλύτερη… αντοχή στον «πράσινο» πάγκο ομάδας είχε ο Χενκ Χάουαρντ (709 ημέρες / στη δεύτερή του θητεία) και ύστερα βάσει χρόνου οι Τόνι Σαβέφσκι (699 ημέρες / στην πρώτη του θητεία), Κώστας Καϊάφας (601 ημέρες), Τάκης Λεμονής (599 ημέρες), Νεόφυτος Λάρκου (524 ημέρες), Τόνι Σαβέφσκι (449 ημέρες / στη δεύτερη του θητεία), Ιοάν Αντόνε (375 ημέρες), Νεντίμ Τούτιτς (374 ημέρες) και Χενκ Χάουαρντ (365 ημέρες / στην πρώτη του θητεία).

Τους εννέα που προαναφέραμε ακολουθεί ο Χένινγκ Μπεργκ, ο οποίος θεωρείται δεδομένο ότι ακόμη και πριν την έναρξη της επόμενης σεζόν θα ξεπεράσει κάποιους και θα βάλει πλώρη -εάν ανανεώσει το συμβόλαιό του κάτι που όπως ανέφερε κι ο ίδιος πως επιθυμεί- για κατάκτηση ακόμη και της σχετικής πρωτιάς.

Δείτε τον σχετικό πίνακα που ακολουθεί…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ