aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Μπεργκ για Βασιλεία, τα πέναλτι του πρώτου ματς και τα οφέλη

Ομόνοια: Μπεργκ για Βασιλεία, τα πέναλτι του πρώτου ματς και τα οφέλη

Ο προπονητής της Ομόνοιας, Χένινγκ Μπεργκ, μίλησε στο Περιοδικό Αγώνα ενόψει του αγώνα με τη Βασιλεία για την 4η αγωνιστική του UEFA Europa Conference League. Αναφέρθηκε στον αγώνα με τους Ελβετούς, το προηγούμενο παιχνίδι μεταξύ των δύο ομάδων και τόνισε τα κέρδη που αποκομίζει η Ομόνοια μέσα από τέτοιους αγώνες.

Ακολουθούν ερωτήσεις και απαντήσεις, όπως αποδόθηκαν από το γραφείο Τύπου των πρασίνων στο περιοδικό:

Εντός έδρας παιχνίδι απέναντι στη Βασιλεία. Περιμένετε παρόμοιου τύπου παιχνίδι όπως και το προηγούμενο;
«Ναι, πιστεύουμε ότι δεν θα υπάρξουν μεγάλες διαφορές. Οι ποδοσφαιριστές τους είναι οι ίδιοι, δεν γνωρίζω αν θα κάνουν πολλές αλλαγές στην ενδεκάδα. Είχαμε καλή παρουσία στο προηγούμενο παιχνίδι απέναντι στη Βασιλεία και θα δούμε πώς θα πάει αυτός ο αγώνας. Είναι η καλή ομάδα, αγωνίζεται πάντα με τον ίδιο τρόπο έτσι περιμένουμε παρόμοιο παιχνίδι».

Τι είναι αυτό που πρέπει να κάνουμε έτσι ώστε να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα;
«Η αλήθεια είναι ότι ήμασταν αρκετά κοντά την προηγούμενη φορά. Κάναμε ένα πολύ καλό παιχνίδι εκτός έδρας. Ήμασταν μέσα στο παιχνίδι μέχρι το τέλος όταν και σκόραραν το τρίτο γκολ στα τελευταία λεπτά μετά από δική μας εκτέλεση κόρνερ. Οι ποδοσφαιριστές είχαν πολύ καλή παρουσία και η ομαδική μας προσπάθεια σε εκείνο το παιχνίδι ήταν καλή. Ήμασταν κοντά να πάρουμε θετικό αποτέλεσμα, καθώς φτιάξαμε κάποιες μεγάλες ευκαιρίες στο δεύτερο ημίχρονο. Όμως, αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Θα μπορούσαμε να είχαμε ακόμη ένα πέναλτι, ενώ δεν χρειαζόταν να δοθεί στη Βασιλεία το πέναλτι που πήραν. Πολύ μικρές λεπτομέρειες, αλλά σε ένα εκτός έδρας ευρωπαϊκό παιχνίδι, απέναντι σε μία πολύ καλή ομάδα τα πήγαμε αρκετά καλά».

Ποια είναι τα θετικά που κερδίζουμε όταν αντιμετωπίζουμε τόσο δυνατούς αντιπάλους στην Ευρώπη;
«Είναι ένα καλό μάθημα για τους παίκτες. Κάποιες φορές αντιμετωπίζεις κάποια ομάδα με αρκετή ποιότητα ή που αγωνίζεται με διαφορετικό τρόπο και αυτό είναι καλό για εμάς Επίσης είναι ο τρόπος που αγωνιζόμαστε απέναντι σε ομάδες που έχουν αρκετή ποιότητα και τις οποίες δεν αντιμετωπίζουμε συχνά. Είναι μία καλή εμπειρία για τους παίκτες, να δουν το επίπεδο τέτοιων αγώνων και είναι κάτι αναγκαίο να το συνηθίσουμε έτσι ώστε να γίνουμε μία καλή ευρωπαϊκή ομάδα. Για να φτάσουμε σε αυτό το επίπεδο πρέπει να αγωνιζόμαστε σε τέτοια παιχνίδια. Είναι θετικό να… νιώθουμε αυτούς τους αγώνες από τον αγωνιστικό χώρο. Γιατί είναι καλό να τους βλέπεις στην τηλεόραση και να σκέφτεσαι το ένα ή το άλλο. Όμως, είναι διαφορετικό να συμμετέχεις σε τέτοια παιχνίδια και να αντιμετωπίζεις αυτές τις ομάδες. Μπορείς να δεις τη διαφορά στην ποιότητα, στις ικανότητες και στο τέμπο που έχουν στο παιχνίδι τους. Όταν τα καταλάβεις αυτά τότε μπορείς να προχωρήσεις στο επόμενο επίπεδο».

Οι οπαδοί μας είναι πολύ ενθουσιασμένοι για εντός έδρας ευρωπαϊκές βραδιές. Ποιο είναι το μήνυμα σας προς αυτούς;
«Είναι θετικό για την ομάδα και τον Σύλλογο να αγωνίζεται στην Ευρώπη. Είναι αυτό που θέλουμε για να βελτιωθούμε και να είμαστε πετυχημένοι. Θέλουμε να έχουμε μία ομάδα που θα συναγωνίζεται για το πρωτάθλημα στην Κύπρο, αλλά την ίδια ώρα να μπορεί να αγωνιστεί στην Ευρώπη και να αναπτυχθεί. Είναι υπέροχο που ο κόσμος μας μπορεί να δει την ομάδα σε ευρωπαϊκά παιχνίδια. Και όταν αντιμετωπίζουμε ομάδες όπως η Βασιλεία τότε είναι ακόμη καλύτερα».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ