aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια/Μπάρκερ: Ένας «Πολίτης» σε αναζήτηση ποδοσφαιρικής… Ιθάκης

Ομόνοια/Μπάρκερ: Ένας «Πολίτης» σε αναζήτηση ποδοσφαιρικής… Ιθάκης

Γέννημα θρέμμα του Μάντσεστερ, το πιο πρόσφατο απόκτημα της Ομόνοιας, Μπράντον Μπάρκερ. Στην ηλικία των οκτώ ετών εντάχθηκε στις ακαδημίες της Μάντσεστερ Σίτι, το 2004. Δέκα χρόνια αργότερα (2014) πήρε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο από τους «Πολίτες», έχοντας την προηγούμενη χρονιά κερδίσει το βραβείο «Παίκτης της χρονιάς» των ακαδημιών. Τη σεζόν 2015-16, υπό τις οδηγίες του Μάνουελ Πελεγκρίνι προβιβάστηκε στην πρώτη ομάδα.

Ακολούθησε ο δανεισμός στη Ρόδεραμ, ο οποίος κράτησε μόλις έναν μήνα. Τον Δεκέμβριο επέστρεψε στη Σίτι για να πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του τον Φεβρουάριο του 2016, με τον Πεπ Γκουαρδιόλα στον πάγκο, στην ήττα (1-5) από την Τσέλσι για το FA Cup. Αυτή ήταν και η μοναδική του συμμετοχή στην Α’ ομάδα.

Η επόμενη τριετία τον βρήκε δανεικό σε τρεις διαφορετικές ομάδες. Στην ολλανδική Μπρέντα (2016-17), τη σκωτσέζικη Χιμπέρνιαν του Νιλ Λένον (2017-18) και την αγγλική Πρέστον (2018-19). Κατέγραψε «γεμάτες» σεζόν σε όλες, άφησε θετικές εντυπώσεις, ωστόσο σε καμία δεν έμεινε περισσότερο από τον έναν χρόνο του δανεισμού του.

Το 2019 υπέγραψε πλέον ως ελεύθερος στη Ρέιντζερς. Στην ομάδα της Γλασκώβης έπαιξε συνολικά σε 26 ματς σε 1,5 χρόνο, όμως ούτε εκεί… στέριωσε. Δόθηκε εκ νέου δανεικός στην Οξφόρδη, τον Φεβρουάριο του 2021, για να επιστρέψει ξανά τον Μάιο του 2021. Στη Ρέιντζερς έμεινε μέχρι τον Ιανουάριο του 2022 (κατέγραψε μια συμμετοχή στο κύπελλο), όταν και αποχώρησε ως ελεύθερος. Ακολούθησε η Ρέντινγκ, με τη φανέλα της οποίας έπαιξε σε πέντε ματς.

Για να φτάσουμε στο σήμερα και την ανακοίνωση της Ομόνοιας. Συνολικά οκτώ ομάδες προηγήθηκαν του «τριφυλλιού» στην ποδοσφαιρική καριέρα του Μπράντον Μπάρκερ. Οι πράσινοι του Νιλ Λένον τον εμπιστεύτηκαν και του προσέφεραν συμβόλαιο διετούς διάρκειας και πλέον η μπάλα πέρασε στα… πόδια του Άγγλου για να τους δικαιώσει και να βρει και ο ίδιος τη δική του «Ιθάκη».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ