Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Μπάλκοβετς, ο νέος «βράχος» στην άμυνα

Ομόνοια: Μπάλκοβετς, ο νέος «βράχος» στην άμυνα

Με την εμπειρία, την ηρεμία και τις σωστές τοποθετήσεις του, ο Γιούρε Μπάλκοβετς κερδίζει τις εντυπώσεις και δικαιώνει την επιλογή του.

Ο Γιούρε Μπάλκοβετς αποκτήθηκε από την Ομόνοια στην εκπνοή της μετεγγραφικής περιόδου του Ιανουαρίου για να δώσει άμεσες λύσεις σε μια δύσκολη συγκυρία. Οι απουσίες των Κίτσου και Αγκουζούλ δημιούργησαν κενά τόσο στο αριστερό άκρο της άμυνας όσο και στο κέντρο της οπισθοφυλακής, με τον έμπειρο Σλοβένο να έρχεται για να καλύψει και τις δύο ανάγκες. Μέχρι στιγμής, όχι μόνο ανταποκρίθηκε, αλλά δικαιώνει πλήρως την επιλογή του Μπεργκ.

Στα δύο παιχνίδια με τη Ριέκα για τα πλέι οφ των «16» του Κόνφερενς Λιγκ αγωνίστηκε ως στόπερ, καταγράφοντας το απόλυτο των λεπτών συμμετοχής (180′). Έδειξε από νωρίς την εμπειρία, την ηρεμία και την προσαρμοστικότητά του, στοιχεία που αποδείχθηκαν πολύτιμα.

Στο πρωτάθλημα, ωστόσο, καθιερώθηκε στη φυσική του θέση, αυτή του αριστερού μπακ. Σε εννιά συμμετοχές και 730 αγωνιστικά λεπτά, ο Μπάλκοβετς παρουσιάζει σταθερότητα και αξιοπιστία. Ανασταλτικά ξεχωρίζει, καθώς δύσκολα χάνει μονομαχία και εμπνέει σιγουριά στην αριστερή πλευρά. Με το ύψος, τη δύναμη και τις σωστές τοποθετήσεις του, λειτουργεί σαν «βράχος» στην αμυντική γραμμή.

Παράλληλα, μπορεί να μην έχει τις συνεχείς προωθήσεις που πρόσφερε ο Κίτσος, όμως συμμετέχει σωστά στο επιθετικό παιχνίδι, χωρίς να αφήνει εκτεθειμένα τα μετόπισθεν. Ο 31χρονος, 39 φορές διεθνής με τη Σλοβενία, αποδεικνύεται μέχρι στιγμής μια ουσιαστική και απόλυτα πετυχημένη προσθήκη.

Οι πράσινοι με διαθέσιμους όλους τους ποδοσφαιριστές ανεβάζουν ρυθμό στις προπονήσεις, ενόψει του κυριακάτικου εκτός έδρας ντέρμπι με τον Απόλλωνα. Γνωρίζουν ότι, στο ενδεχόμενο νίκης και εφόσον το Σάββατο η ΑΕΚ έχει απώλεια βαθμών απέναντι στον Άρη, θα στεφθούν πρωταθλητές.

Μείνετε ενημερωμένοι με όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, μέσα από το Philenews.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ