aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Άξιζε τον κόπο, παρά την ήττα!

Ομόνοια: Άξιζε τον κόπο, παρά την ήττα!

ΤΟΥ ΙΑΚΩΒΟΥ ΚΑΚΟΥΡΗ

Η Ομόνοια μπήκε, πλέον, σε μία νέα φάση προετοιμασίας και το χθεσινό διεθνές φιλικό στου Ρέντη με αντίπαλο τον Ολυμπιακό Πειραιώς είναι η καλύτερη απόδειξη. Μετά τις σκληρές και επίπονες προπονήσεις, φιλικά παιχνίδια με θεωρητικά υποδεέστερους αντιπάλους (Δόξα, Άρης, Εθνικός) και σταδιακά αύξηση της έντασης και του βαθμού δυσκολίας.

Ας μην ξεχνάμε ότι ο χθεσινός αντίπαλος των πρασίνων, o πρωταθλητής Ελλάδας Ολυμπιακός, στοχεύει σε ακόμη μεγαλύτερες διακρίσεις από την 8άδα του φετινού Γιουρόπα Λιγκ, ενώ σήμερα στο «Αμμόχωστος» ακολουθεί άλλο ένα διεθνές φιλικό με αντίπαλο την ουγγρική Ζαλαεγκερζέγκι. Το τελικό 3-0 προσφέρεται περισσότερο ως ένεση ηθικού για τον Ολυμπιακό και για την Ομόνοια αξιολόγηση έμψυχου δυναμικού απέναντι σε έναν πιο ποιοτικό και έτοιμο αντίπαλο. Το σίγουρο είναι ότι όλοι στο «τριφύλλι» υποστηρίζουν ότι το ταξίδι εξπρές στην Αθήνα άξιζε τον κόπο και με το παραπάνω.

Η ομάδα του Χένινγκ Μπεργκ πήγε στον Πειραιά γνωρίζοντας πολύ καλά τι θα αντιμετωπίσει στο γήπεδο, σε μια αναμέτρηση που θα αποτελεί σημείο αναφοράς για πολλά χρόνια. Από τη μία η πανδημία του κορωνοϊού από την άλλη η απόφαση των Πειραιωτών να γίνει στο προπονητικό τους κέντρο, κεκλεισμένων των θυρών και χωρίς τηλεοπτική εικόνα. Για τους γηπεδούχους ήταν η πρόβα τζενεράλε ενόψει του επαναληπτικού του Γιουρόπα Λιγκ κόντρα στη Γουλβς στις 5 Αυγούστου.

Από μόνο του το γεγονός ότι ο Μαρτίνς χρησιμοποίησε ενδεκάδα… Αγγλίας, επιβεβαιώνει ότι ήθελε να δει κάποια πράγματα της τελευταίας στιγμής. Η διαφορά επιπέδου και ετοιμότητας ήταν τα στοιχεία που έκριναν το χθεσινό φιλικό. Ο πρωταθλητής Ελλάδος επικράτησε 3-0 των πρασίνων, εκμεταλλευόμενος σε μεγάλο βαθμό την ποιότητά του και την άριστη κατάσταση στην οποία βρίσκεται, αλλά και το γεγονός ότι  η Ομόνοια είναι ακόμη στο στάδιο προετοιμασίας και δεν έχει επίσημο ματς στα πόδια της εδώ και πέντε μήνες περίπου.

Ο τεχνικός των «τριφυλλοφόρων» χρησιμοποίησε συνολικά 17 ποδοσφαιριστές. Παρέταξε ενδεκάδα με εκπλήξεις, καθώς ο Μαυρίας αγωνίστηκε σε ρόλο δεξιού εξτρέμ, ενώ ο Κακουλλής προτιμήθηκε αντί του Ντάρμπισαϊάρ για την κορυφή της επίθεσης. Στην εστία ήταν ο Φαμπιάνο. Τετράδα στην άμυνα οι Χούμποτσαν (δεξιά), Λέτσγιακς (αριστερά) και κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Λούφτνερ και Λανγκ. Στη μεσαία γραμμή οι Γκόμες και Γκόμεθ, με τους Μαυρία, Τιάγκο και Μποτεάκ πίσω από τον προωθημένο Κακουλλή. Στην Αθήνα δεν ταξίδεψε ο Φώτης Παπουλής, ο οποίος σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού στα πλευρά, που αποκόμισε από το φιλικό με τον Εθνικό Άχνας.

Οι πράσινοι θα μπορούσαν να πάρουν προβάδισμα στο σκορ, αφού είχαν δοκάρι με τον Τζόρντι Γκόμεθ στο 12’. Ο Ολυμπιακός, όμως, είχε την εδαφική υπεροχή και απειλούσε κυρίως με μακρινά σουτ την εστία του Φαμπιάνο. Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς άνοιξε το σκορ στο 39’ μετά από λάθος του Λούφτνερ με σκόρερ τον Μπα, ενώ στο 45’ πέτυχε δεύτερο τέρμα με απευθείας κτύπημα φάουλ του Βαλμπουενά. Το τελικό 3-0 διαμορφώθηκε με κεφαλιά του Ραντζέλοβιτς στο 54’. Σύμφωνα με την ενημέρωση στην ιστοσελίδα της, η Ομόνοια είχε κάποιες καλές στιγμές με τον Τιάγκο (49’), τον Γκόμεθ (62’) και τον Κίκο (81’).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ