aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια/Ατιέμγουεν: Ντρίπλα, ταχύτητα και εκρηκτικότητα (vids)

Ομόνοια/Ατιέμγουεν: Ντρίπλα, ταχύτητα και εκρηκτικότητα (vids)

Στοιχεία που είχε δώσει ο Ακιντόλα με την έλευσή του τον Ιανουάριο του 2020, ίσως και καλύτερα, είναι σε θέση να δώσει ο Ιγιάγι Ατιέμγουεν από την αριστερή πλευρά της επίθεσης. Ο 25χρονος Νιγηριανός προβάρει τη φανέλα με το τριφύλλι στο στήθος αφού απομένουν τα τυπικά για να επισημοποιήσει η Ομόνοια τη σύναψη συνεργασίας.

Ο ύψους 1.80μ. ακραίος επιθετικός θα ενταχθεί στους πράσινους με τη μορφή δανεισμού από την Ντιναμό Ζάγκρεμπ, αντίπαλο της Ομόνοιας στον 2ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ. Παράλληλα, η Ομόνοια εάν μείνει ικανοποιημένη από την παρουσία του Ατιέμγουεν θα μπορεί να αγοράσει τα δικαιώματά του, καταβάλλοντας συγκεκριμένο ποσό στην κροατική ομάδα το ερχόμενο καλοκαίρι.

Κύρια χαρακτηριστικά του Ατιέμγουεν είναι η ταχύτητα, η εκρηκτικότητα, η καλή τεχνική κατάρτιση και ιδιαίτερα στο ένας εναντίον ενός είναι άπιαστος. Πληροί το πακέτο που τέθηκε από την τεχνική ηγεσία για την επιλογή του ποδοσφαιριστή στο αριστερό άκρο της επίθεσης, ενώ είναι σε θέση να αγωνιστεί και δεξιά αλλά και ως δεύτερος επιθετικός. Στην Κροατία γίνεται λόγος πως Ομόνοια και Ντιναμό συμφώνησαν να μην αγωνιστεί στα επικείμενα μεταξύ τους παιχνίδια.

Σε ηλικία 17 ετών ο Ατιέμγουεν έπαιξε στην Ντογκάν, ομάδα των κατεχομένων, από τον Σεπτέμβριο του 2014 έως τον Ιανουάριο του 2016, όταν και μετακόμισε στην Τουρκία. Ανάμεσα σε άλλες ομάδες, φόρεσε τις φανέλες των Ρίζεσπορ και Μανίσασπορ. Ακολούθως, μετακόμισε την Κροατία για λογαριασμό της Γκόριτσα και τον Ιανουάριο του 2019 η Ντιναμό πλήρωσε €2.650.000 ευρώ και τον έκανε «δικό της», υπογράφοντας πενταετές συμβόλαιο, έως τον Ιανουάριο του 2024. Πέρσι μέτρησε 29 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις και πέτυχε 7 γκολ.

Δείτε τον σε δράση

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ