aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια/Ατιέμγουεν: Από το ψευδοκράτος στη μετεγγραφή €2.650.000

Ομόνοια/Ατιέμγουεν: Από το ψευδοκράτος στη μετεγγραφή €2.650.000

Προ των πυλών της Ομόνοιας είναι ο Ιγιάγι Ατιέμγουεν. Το αποκαλυπτικό δημοσίευμα στην Κροατία το βράδυ της Τετάρτης (14/7) επιβεβαιώνεται, αφού οι πληροφορίες των τελευταίων ωρών αναφέρουν ότι ανάμεσα στους πράσινους και την Ντιναμό Ζάγκρεμπ υπάρχει προφορική συμφωνία για δανεισμό του 25χρονου μεσοεπιθετικού της αντιπάλου του «τριφυλλιού» στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Στο συμβόλαιο θα υπάρχει όρος που θα δίνει δικαίωμα στους πράσινους για ανανέωση της συνεργασίας τους με τον ποδοσφαιριστή. Ο Ατιέμγουεν είναι 25 ετών και αγωνίζεται σε όλες τις θέσεις της επίθεσης. Κυρίως παίζει στα «φτερά», όμως μπορεί να δώσει λύσεις ως επιτελικός μέσος και στην κορυφή της επίθεσης. Όπως αναφέρεται στην Κροατία, υπάρχει συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές να μην αγωνιστεί στα μεταξύ τους παιχνίδια για τον 2ο προκριματικό γύρο της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Ο ύψους 1.80 μέτρα άρχισε την ποδοσφαιρική του καριέρα από τα Κατεχόμενα! Δεν είναι λίγοι οι αφρικανοί ποδοσφαιριστές που προωθούνται μέσω ατζέντηδων σε ομάδες των κατεχομένων στην Κύπρο και εφόσον πείσουν για την αξία τους παίρνουν μετεγγραφή σε ομάδες της Τουρκίας. Ουσιαστικά, το μη αναγνωρισμένο πρωτάθλημα των κατεχομένων αποτελεί διαβατήριο ανέλιξης για νεαρούς αφρικανούς.

Σε ηλικία 17 ετών ο Ατιέμγουεν έπαιξε στην Ντογκάν (ιδρύθηκε στη Λεμεσό το 1938 και εδρεύει στην Κερύνεια) από τον Σεπτέμβριο του 2014 έως τον Ιανουάριο του 2016 όταν και μετακόμισε στην Τουρκία, όπου έπαιξε μέχρι το 2018 μεταξύ άλλων σε Ρίζεσπορ και Μανίσασπορ. Απ’ εκεί πήγε στην Κροατία και συγκεκριμένα στην Γκορίτσα, όπου εκτινάχθηκε η αξία του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο. Τον Ιανουάριο του 2019 πωλήθηκε 2.650.000 ευρώ στην Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Πέρυσι κατέγραψε 18 συμμετοχές και πέτυχε 7 τέρματα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ