aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Απτόητη και ατάραχη

Ομόνοια: Απτόητη και ατάραχη

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Το πρώτο από τα πέντε βήματα που απαιτούνται για την κατάκτηση του τίτλου πραγματοποίησε η Ομόνοια απέναντι στον Ολυμπιακό. Έθεσε τις βάσεις με εξαιρετικό χτύπημα φάουλ του Τσέποβιτς (23΄) και «κλείδωσε» τη νίκη με πλασέ του Τζιωνή (90+3΄). Αντέδρασε μετά την ήττα από τον Απόλλωνα, έφτασε στους 69 βαθμούς και διατηρήθηκε στην κορυφή, τέσσερις μόλις παιχνίδια πριν από την καρό σημαία του τερματισμού. Βρίσκεται στο +1 από την ΑΕΛ και, το σημαντικότερο, διεύρυνε τη διαφορά στο +3 από τον Απόλλωνα, ομάδα που παρεμπιπτόντως υστερεί στην ισοβαθμία.

Η χθεσινή νίκη προφανώς και είναι σπουδαία. Εκτός από τη βαθμολογική σημασίας της, επιτεύχθηκε απέναντι στη μοναδική ομάδα που δεν είχε κερδίσει στο ΓΣΠ. Ωστόσο ενδεχομένως να αποδειχθεί πύρρειος. Βλέπετε, τρεις ποδοσφαιριστές αποκόμισαν πρόβλημα τραυματισμού και έγιναν αναγκαστική αλλαγή. Ο λόγος για τους Ασάντε, Λοΐζου (πρώτο ημίχρονο) και Τσέποβιτς, η κατάσταση των οποίων θα ξεκαθαρίσει μετά από ιατρικές εξετάσεις. Πρόκειται για παίκτες της επιθετικής γραμμής και αυτό προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία. Οι πράσινοι αγωνιούν να μάθουν νεότερα για την κατάσταση των παικτών, ευχόμενοι να μην αντιμετωπίζουν κάτι σοβαρό. Περισσότερη αγωνία υπάρχει για τον Ασάντε, ο οποίος είχε φρικτούς πόνους στο γόνατο και εκφράζονται φόβοι ότι υπέστη σοβαρή ζημιά.

Ο Ολυμπιακός πάλεψε φιλότιμα σε άλλο ένα παιχνίδι. Ιδιαίτερα στο πρώτο ημίχρονο, διάστημα κατά το οποίο δημιούργησε και τις έξι τελικές για γκολ. Πιο σημαντικές ευκαιρίες ήταν στο τετ α τετ του Σάλι (8΄) και στο «βολέ» του Σαρφό (36΄). Στο δεύτερο μέρος, βλέπετε, περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο. Δεν μπορούσε να κρατήσει μπάλα και να οργανωθεί, με την αναγκαστική αλλαγή του Γκουστάβο να στοιχίζει. Ο Βραζιλιάνος  εννοείται πως θα περάσει από ιατρικές εξετάσεις και θα ξεκαθαρίσει κατά πόσο θα προλάβει το κρίσιμο παιχνίδι της Τετάρτης απέναντι στην ΑΕΛ για τα ημιτελικά του κυπέλλου. Σε αυτό το ματς, εξάλλου, βρισκόταν η προσοχή στους μαυροπράσινους, οι οποίοι αξίζει να σημειωθεί ότι παρουσιάστηκαν και χθες με αρκετές απουσίες.

Η Ομόνοια, τώρα, είχε ως κορυφαίο παίκτη σε άλλο ένα ματς τον Κούσουλο. Κέρδισε το φάουλ που μετουσίωσε σε γκολ ο Τσέποβιτς και έβγαλε την «πονηρή» μπαλιά στον Τζιωνή, με τον διεθνή εξτρέμ να ξεπερνά τον Μιχαήλ, γράφοντας τον επίλογο. Επίσης, ο 24χρονος άσος έκανε ό,τι ήθελε στον χώρο του κέντρου, μετρώντας και δύο πολύ καλές φάσεις για να σκοράρει (39΄, 50΄). Οι πράσινοι, γενικώς, πραγματοποίησαν μία ισορροπημένη εμφάνιση, προσμετρώντας και τις τρεις αναγκαστικές αλλαγές. Ήταν ιδιαίτερα επιθετικοί στο δεύτερο μέρος, αναγκάζοντας τον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού σε μία ντουζίνα επεμβάσεις, επτά εξ αυτών σε σημαντικές φάσεις. Στα θετικά περνά, επίσης, η πολύ καλή παρουσία του Μποτεάκ. Ήταν ορεξάτος, ανέπτυξε αρκετές πρωτοβουλίες και θα μπορούσε να χριστεί σκόρερ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ