aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Απόπειρα... αριθμός «4»!

Ομόνοια: Απόπειρα… αριθμός «4»!

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Στα ντέρμπι τα βρίσκει σκούρα. Αυτό μαρτυρούν τα αποτελέσματα της Ομόνοιας στην τρέχουσα σεζόν, παρόλο που σε κάποια επικράτησε. Σε σύνολο 15 αγώνων οι πράσινοι πανηγύρισαν τη νίκη σε μόλις πέντε ντέρμπι. Αναδείχθηκαν ισόπαλοι σε δυο ματς και στα υπόλοιπα οκτώ δέχθηκαν την ήττα.

Απέναντι σε Απόλλωνα και ΑΠΟΕΛ δεν μάζεψε ούτε βαθμό. Είναι ξεκάθαρο ότι, ο απολογισμός του «τριφυλλιού» κόντρα στις ομάδες της πρώτης εξάδας δεν είναι καθόλου ικανοποιητικός, αντιθέτως είναι πλήρως απογοητευτικός. Μόνο με την Ανόρθωση διατηρούν το αήττητο (2 νίκες, 1 ισοπαλία). Έχασαν έστω και μια φορά από τις ΑΕΚ και ΑΕΛ.

Επίσης, ένα αρνητικό στοιχείο (από τα πολλά της φετινής Ομόνοιας, είναι το γεγονός ότι σε τρεις περιπτώσεις επιχείρησε ανεπιτυχώς να φθάσει σε δεύτερη σερί νίκη σε ντέρμπι. Κόντρα στην ΑΕΚ, αύριο (17:00), θα είναι η τέταρτη απόπειρα της Ομόνοιας να ζευγαρώσει τις επιτυχίες της απέναντι σε ομάδα της πρώτης εξάδας. Η νίκη μοιάζει με επιτακτική ανάγκη για το «τριφύλλι», εάν θέλει να διατηρήσει τις ελπίδες του για κατάκτηση της 4ης θέσης στη βαθμολογία, που υπό προϋποθέσεις οδηγεί στην Ευρώπη.

Μετά το τρίποντο επί της ΑΕΛ, που ήταν προϊόν της αποτελεσματικότητας αφού η παρουσία της ομάδας δεν ήταν και πάλι η αναμενόμενη, η Ομόνοια προσδοκεί αυτή τη φορά να δείξει το καλό της αγωνιστικό πρόσωπο και να το συνδυάσει με τη 18η νίκη της στο πρωτάθλημα.

Η πρώτη φορά που η Ομόνοια θέλησε να ζευγαρώσει τις νίκες της σε ντέρμπι ήταν τη 12η αγωνιστική απέναντι στην ΑΕΛ, από την οποία ηττήθηκε στο Τσίρειο (0-1). Είχε προηγηθεί η επιτυχία επί της ΑΕΚ (2-1). Μάλιστα, δέχθηκε και δεύτερη συνεχόμενη ήττα αφού στο φινάλε του Α’ γύρου έχασε από τον ΑΠΟΕΛ (1-4).

Η δεύτερη απόπειρα ήταν στο πλαίσιο της 26ης και τελευταίας της Α’ φάσης. Ενώ είχε προηγηθεί η νίκη επί της ΑΕΛ με το επιβλητικό 4-1, ακολούθως ηττήθηκε από τον ΑΠΟΕΛ (1-2), ενώ στην πρεμιέρα των πλέι οφ έμεινε στην ισοπαλία με την ΑΕΚ (1-1).

Ακολούθως, η τρίτη φορά που θέλησε να φθάσει σε δεύτερη σερί νίκη σε ντέρμπι ήταν την 29η αγωνιστική, μετά την επιτυχία επί της Ανόρθωσης (2-0), όμως ηττήθηκε από τον Απόλλωνα στο ΓΣΠ (0-2), ενώ ακολούθησε άλλη μια ήττα από τον ΑΠΟΕΛ (0-1). Τώρα, μετά την επιτυχία επί της ΑΕΛ (2-1), θα τα καταφέρει απέναντι στην ΑΕΚ; Η απάντηση το απόγευμα του Σαββάτου στο ΓΣΠ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ