aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια-ΑΠΟΕΛ: Προκλήσεις να θες!

Ομόνοια-ΑΠΟΕΛ: Προκλήσεις να θες!

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Στο «αιώνιο» ντέρμπι καρφώθηκαν από προχθές στην Ομόνοια. Μετά τα ντέρμπι με ΑΕΚ και ΑΕΛ, με απολογισμό μια νίκη και μια ήττα, στο «τριφύλλι» κλείνουν μια σειρά από σπουδαία παιχνίδια με αντίπαλο τον ΑΠΟΕΛ.

Ένα παιχνίδι που πάντοτε, όποια κι αν είναι η θέση των δυο ομάδων, δεσπόζει στο κυπριακό ποδόσφαιρο και έχει ξεχωριστή αίγλη. Η απόσταση που χωρίζει τους πράσινους από τον «αιώνιο» αντίπαλό τους είναι μόλις τρεις βαθμοί, γεγονός που αυξάνει το ενδιαφέρον και αποτελεί πρόκληση για τους παίκτες του Κάρβερ.

Μετά την ήττα στο Τσίρειο η Ομόνοια θέλει να επανέλθει στις επιτυχίες σ’ ένα παιχνίδι με ψηλό βαθμό δυσκολίας, ίσως τον ψηλότερο απ’ όσα έδωσε μέχρι τώρα, γεγονός που θα δώσει ακόμη μεγαλύτερη σημασία σε ενδεχόμενη επιτυχία, αλλά και τεράστια ώθηση για τη συνέχεια.

Το «Goal» σημειώνει πέντε προκλήσεις για την Ομόνοια ενόψει του προσεχούς ντέρμπι με τον ΑΠΟΕΛ:

  1. ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΕΝΑ ΤΕΛΟΣ: Ψάχνει απεγνωσμένα επιτυχία επί του «αιώνιου» αντιπάλου της από τις 6 Απριλίου 2013. Σ’ αυτό το διάστημα των τριάμισι ετών στο οποίο η Ομόνοια αγνοεί τη νίκη, οι δυο ομάδες αναμετρήθηκαν σε 15 αγώνες, σε πρωτάθλημα και κύπελλο. Εννιά ήττες και έξι ισοπαλίες ο τραγικός απολογισμός. Θα ψάξει στη 16η προσπάθειά της το νικηφόρο αποτέλεσμα, θέλοντας να βάλει ένα τέλος στη φαγούρα των τελευταίων χρόνων.
  2. ΝΑ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΤΗΣ: Η διαφορά από τον ΑΠΟΕΛ είναι στους τρεις βαθμούς και με νίκη θα τον πιάσει στην 3η θέση και θα τον ξεπεράσει λόγω του μεταξύ τους αποτελέσματος. Θα είναι ένα τεράστιο επίτευγμα αν αναλογιστεί κανείς το ξεκίνημα της Ομόνοιας, στο οποίο κυρίευσε η αμφισβήτηση και ο προβληματισμός.
  3. ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΤΗΡΙΩΝ: Με νίκη επί του «αιώνιου» αντιπάλου θα καταθέσει εκ νέου διαπιστευτήρια των δυνατοτήτων της. Θα «φωνάξει» παρούσα και στα πιο δύσκολα και θα επιβεβαιώσει με τον καλύτερο τρόπο ότι ανέβασε στροφές και βαδίζει σταθερά σε ψηλές πτήσεις.
  4. ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ: Οι καλές εμφανίσεις της ομάδας τον τελευταίο καιρό είχαν ως αποτέλεσμα να κερδίσει σε μεγάλο βαθμό τον κόσμο της. Φάνηκε και στο χειροκρότημα με το τέλος του ντέρμπι στο Τσίρειο, κι ας ήταν αρνητικό το αποτέλεσμα. Γίνεται αντιληπτό ότι με επιτυχία επί του ΑΠΟΕΛ θα πείσει μια και καλή ακόμη και τους πιο δύσπιστους.
  5. ΑΗΤΤΗΤΟ ΣΤΟ ΓΣΠ: Σε έξι αγώνες στο ΓΣΠ η Ομόνοια μετρά πέντε νίκες και μια ισοπαλία. Είναι ξεκάθαρο ότι η έδρα της στο προηγούμενο διάστημα αποτέλεσε τη δύναμή της. Απέναντι στον ΑΠΟΕΛ, ως τυπικά γηπεδούχος και έχοντας την πλειονότητα του κόσμου, θα αναζητήσει την έκτη επιτυχία της, διατηρώντας το αήττητο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ