aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Αποχωρεί το 69%

Ομόνοια: Αποχωρεί το 69%

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Η αποτυχία του σχεδιασμού που έγινε το καλοκαίρι, επιβεβαιώνεται με την πορεία της Ομόνοιας στην τρέχουσα σεζόν, τις εμφανίσεις και τα αποτελέσματά της. Ήθελε μεγάλη προσπάθεια από τον Άνχελ Γκόμεθ, που κλήθηκε να «χτίσει» την Ομόνοια, να αποτύχει σχεδόν πλήρως στις επιλογές των ποδοσφαιριστών. Από τη στιγμή που δεν κατάλαβε ο ίδιος πού ήλθε, ήταν φυσιολογικό να μην κάνει τις σωστές επιλογές και να μη γνωρίζουν και οι ποδοσφαιριστές, έστω με τις αδυναμίες τους κι αυτοί σε ποια ομάδα θα αγωνίζονται. Η περίπτωση Άνχελ Γκόμεθ αποτελεί παράδειγμα προς αποφυγήν γι’ αυτούς που κλήθηκαν να στελεχώσουν την ομάδα της νέας σεζόν, Λάρκου, Ταραπουλούζης, Αναστασίου, Σκέντζος.

Φυσικό επακόλουθο να αποχωρήσουν πολλοί ποδοσφαιριστές που ήλθαν το περασμένο καλοκαίρι. Ήδη αποτέλεσαν παρελθόν στα μέσα της σεζόν οι Ενρίκες, Αλμπίν, Λόπεθ, Γκρίνιτζ και Πρτσε (πρόσφατα). Σύντομα, με το τέλος της περιόδου, θα δουν την πόρτα της εξόδου και οι Λόρα, Εντρένα, Ζίβετς, Μεχίας, Λοέ και Γκαφούρ. Εκτός από τον πρώτο, οι άλλοι πέντε διατηρούν συμβόλαιο και ήδη γίνονται ενέργειες για να τερματιστεί. Συνολικά έντεκα από τους 16 που επέλεξε ο Άνχελ Γκόμεθ, ποσοστό 68.75%. Συνεχίζουν σίγουρα οι Γκόμεθ, Μανρίκε, Μόντες, ενώ αποτελεί ερωτηματικό το μέλλον των Μότα και Ραμίρες. Τη δεδομένη στιγμή δεν τέθηκε θέμα αποχώρησής τους.

Διαβάστε επίσης: Η θέση της Ομόνοιας για το δελτίο υγείας νεαρού ποδοσφαιριστή

Στις μετεγγραφές που έγιναν το περασμένο καλοκαίρι συμπεριλαμβάνεται και ο Γιάννης Κούσουλος. Ωστόσο, ήταν επιλογή της διοίκησης, επενδύοντας στο πρόσωπο του 22χρονου αμυντικού, έστω κι αν εξέφρασε θετική άποψη και ο τεχνικός διευθυντής.

Παράλληλα, στη «μαύρη λίστα» των ποδοσφαιριστών που θα αποχωρήσουν σύντομα βρίσκονται και τα ονόματα των Σοάρες, Βύντρα και Ατζαγκούν, που ολοκληρώνεται η συνεργασία τους με την Ομόνοια και δεν υπάρχει πρόθεση ανανέωσης. Επίσης, τον περασμένο Ιανουάριο αποτέλεσαν παρελθόν και οι Αραούζο και Αντόνια, ποδοσφαιριστές που άρχισαν τη σεζόν αλλά ήταν από πέρσι στην ομάδα. Συνολικά οι αποχωρήσεις, αυτές που προέκυψαν στα μέσα της περιόδου αλλά και αυτές που έπονται, θα φθάσουν τις δεκαπέντε σε σχέση με τους ποδοσφαιριστές που άρχισαν τη σεζόν το περασμένο καλοκαίρι.

Διαβάστε επίσης: Ομόνοια: «Ψάχνεται» για αγορά γης, θέλει το γήπεδό της!

Ενδέχεται να αυξηθούν αφού δεν έχει ξεκαθαρίσει το μέλλον κάποιων. Ενδεικτικό ότι η Ομόνοια αλλάζει και πάλι σημαντικά το έμψυχο δυναμικό της με την προσδοκία ότι αυτή τη φορά οι ποδοσφαιριστές που θα έλθουν θα είναι σε θέση να κάνουν τη διαφορά και να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του Συλλόγου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ