aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Από τον Σαβέφσκι στον Μπεργκ εφτά χρόνια μετά

Ομόνοια: Από τον Σαβέφσκι στον Μπεργκ εφτά χρόνια μετά

ΤΟΥ ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

Επίδοση εφτά χρόνων ισοφάρισε η Ομόνοια του Χένινγκ Μπεργκ με το «διπλό» επί της ΑΕΚ στην «Αρένα». Οι πράσινοι πέρασαν σαν σίφουνας από την Λάρνακα κερδίζοντας την ομάδα του Σωφρόνη Αυγουστή με 3-0 έχοντας εκπληκτικά ποσοστό ευστοχίας.

Το «τριφύλλι» έφτασε τις πέντε διαδοχικές νίκες στο πρωτάθλημα, επίδοση που είναι η καλύτερη επί ημερών του Χένινγκ Μπεργκ και καταγράφηκε τελευταία φορά πριν εφτά χρόνια. Συγκεκριμένα από τις 6 Οκτωβρίου του 2013 μέχρι τις 10 Νοεμβρίου για την αγωνιστική περίοδο 2013-14 η Ομόνοια πέτυχε πέντε σερί νίκες με αντιπάλους Αλκή (1-0), ΑΕΚ (1-0), Δόξα (6-0), Nέα Σαλαμίνα (3-0) και Κούκλια (4-0). Προπονητής τότε των πρασίνων ήταν ο Τόνι Σαβέφσκι.

Βέβαια, ο δείκτης δυσκολίας στη σειρά αγώνων της Ομόνοιας του Χένινγκ Μπεργκ ήταν πολύ δυσκολότερος καθώς οι πράσινοι είχαν στο πρόγραμμα τρία ντέρμπι. Θυμίζουμε πως το «τριφύλλι» επικράτησε κατά σειρά των ΑΠΟΕΛ, Πάφου FC, Καρμιώτισσας, Ανόρθωσης και ΑΕΚ. Κόντρα στον Απόλλωνα την Τετάρτη το «τριφύλλι» θα κυνηγήσει έκτη σερί νίκη ώστε να βάλει πλώρη για κατάρριψη της επίδοσης που καταγράφηκε τη σεζόν 2012-13 και πάλι με τον Τόνι Σαβέφσκι στον πάγκο όταν πέτυχε οκτώ διαδοχικές νίκες στο πρωτάθλημα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ