aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Από τον πάγο δεν σβήνεις τη φωτιά…

Ομόνοια: Από τον πάγο δεν σβήνεις τη φωτιά…

TOY ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

Μια ματιά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της Ομόνοιας αρκεί για να αντιληφθεί κανείς ότι οι πλειονότητα των φίλων των πρασίνων θεωρεί τον Χένινγκ Μπεργκ ως τον βασικό υπαίτιο του αποκλεισμού από το Κύπελλο. Η ήττα με 1-0 από τον ΑΠΟΕΛ και ο αποκλεισμός του «τριφυλλιού» από τη δεύτερη τη τάξει διοργάνωση πλήγωσε τους οπαδούς της Ομόνοιας, αφενός γιατί χάθηκε ένας τίτλος και αφετέρου γιατί το εισιτήριο της πρόκρισης πήρε ο «αιώνιος» αντίπαλος.

Ναι μεν η Ομόνοια κατάφερε την τελευταία διετία να βρίσκεται στο προσκήνιο του κυπριακού ποδοσφαίρου καταγράφοντας πρωταθληματικές πορείες, πανηγύρισε την ιστορική πρώτη πρόκριση σε όμιλο ευρωπαϊκής διοργάνωσης και έβαλε τέλος στο εφιαλτικό σερί οκτώ χρόνων χωρίς νίκη επί του ΑΠΟΕΛ, όμως αγνοεί τη χαρά ενός τίτλου από το 2012. Εννιά χρόνια ξηρασίας είναι πολλά για να μην ενοχλήσει η απώλεια ενός τροπαίου. Το όνειρο για κατάκτηση του πρώτου νταμπλ στην ιστορία της Ομόνοια μετά από 38 ολόκληρα χρόνια (το τελευταίο επιτεύχθηκε τη σεζόν 1982-83) αποδείχθηκε απατηλό και πλέον οι πράσινοι στρέφουν εξ ολοκλήρου την προσοχή τους στο πρωτάθλημα, με στόχο να μην χάσουν και τα αυγά και τα πασχάλια.

Η απόφαση του Χένινγκ Μπεργκ να προχωρήσει σε εννέα αλλαγές στο αρχικό σχήμα αποδείχθηκε καταστροφική για την Ομόνοια. Ασύνδετη, χωρίς ρυθμό και με διάθεση να «κλέψει» την πρόκριση παρά να την κερδίσει επιβαλλόμενη του αντιπάλου. Οι πράσινοι είτε υπερεκτίμησαν τις δικές τους δυνατότητες είτε υποτίμησαν τη δυναμική του αντιπάλου που έπαιζε τον αγώνα της χρονιάς (μέχρι τον επόμενο).

Ο Νορβηγός τεχνικός δικαιολόγησε την απόφασή του για εκτεταμένο rotation στο ντέρμπι του Σαββάτου με την ΑΕΛ, εξαπολύοντας «πυρά» για τον καταρτισμό του προγράμματος, καθώς η ομάδα του θα κληθεί να παίξει ντέρμπι κορυφής σε λιγότερες από τρεις μέρες. Όμως, χάνει το δίκιο του από την στιγμή που δεν φρόντισε ο ίδιος να έχει ετοιμοπόλεμους τους ποδοσφαιριστές που έριξε χθες στη «μάχη». Παίκτες πρώτης διαλογής, όπως οι Μαυρίας, Μποτεάκ και Τζιωνής μπήκαν στον «πάγο» και μοιραία όταν κλήθηκαν να βγάλουν τα κάστανα από τη «φωτιά» δεν μπορούσαν να κάνουν τα απαραίτητα.

Διαβάστε επίσης: Ομόνοια: Αποτυχία με υπογραφή του Μπεργκ και δύο δρόμοι 

Το κακό για την Ομόνοια είναι πως στην τελική ευθεία της σεζόν δεν παρουσιάζεται σε καλό «φεγγάρι». Στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια της μετρά δύο ισοπαλίες, μία ήττα και μία νίκη πετυχαίνοντας μόλις δύο τέρματα. Το… χάπι για τους πράσινους «χρυσώνεται» μόνο με την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Διαφορετικά, η φετινή σεζόν θα κριθεί ως αποτυχημένη ακόμα και εάν θα μείνει στην ιστορία για την πρώτη συμμετοχή σε όμιλο ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ