aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Από την πορεία πρωταθλητισμού στη μάχη του υποβιβασμού!

Ομόνοια: Από την πορεία πρωταθλητισμού στη μάχη του υποβιβασμού!

Η νίκη της Ομόνοιας στο Παραλίμνι (3-0), αρχές του νέου έτους, αποδείχθηκε ευχάριστη νότα στις τραγικές επιδόσεις της Ομόνοιας στα εκτός έδρας παιχνίδια της στη φετινή σεζόν. Η ήττα από τη Νέα Σαλαμίνα στο «Αμμόχωστος» το βράδυ της Κυριακής (22/1) με 1-2 ήταν η όγδοη συνολική για το «τριφύλλι» στο πρωτάθλημα και έκτη σε εκτός έδρας παιχνίδι!

Μόλις δύο φορές η Ομόνοια πανηγύρισε νίκη ως φιλοξενούμενη. Η πρώτη ήταν κόντρα στη Δόξα (2-0) στην Περιστερώνα αρχές Οκτωβρίου, για την 5η αγωνιστική, και η δεύτερη απέναντι στο Παραλίμνι τρεις μήνες μετά για την 17η αγωνιστική. Στο μεσοδιάστημα «τσίμπησε» έναν βαθμό, στο ισόπαλο 1-1 στο Τσίρειο, για τη 10η αγωνιστική.

Οι πράσινοι διεκδίκησαν 30 βαθμούς στα εκτός έδρας παιχνίδια τους και πρόσθεσαν στο σακούλι μόνο 7! Στα υπόλοιπα εκτός έδρας ματς ηττήθηκε από Ακρίτα (0-1), Απόλλωνα (1-2), ΑΕΛ (0-1), Πάφος FC (0-3), ΑΠΟΕΛ (0-4), ΑΕΚ (1-2) και Νέα Σαλαμίνα (1-2). Επιδόσεις για κλάματα που παραπέμπουν σε ομάδα που παλεύει για τη σωτηρία της. Και η αλήθεια είναι πως στη σχετική βαθμολογία των εκτός έδρας αγώνων η Ομόνοια κατατάσσεται στην 11η θέση, με μόλις εφτά βαθμούς συγκομιδή, οριακά πάνω από την επικίνδυνη ζώνη όπου βρίσκονται ΕΝΠ (6 βαθμοί), Ολυμπιακός (5 βαθμοί) και Ακρίτας (2 βαθμοί).

Η εντυπωσιακή πορεία της Ομόνοιας στα εντός έδρας παιχνίδια, με απολογισμό εννέα νίκες και μία ήττα, ήτοι 27 κερδισμένοι βαθμοί από τους 30 που διεκδίκησε την κατατάσσουν στη δεύτερη θέση της σχετικής βαθμολογίας των εντός έδρας αγώνων. Μοναδική ομάδα με καλύτερη επίδοση είναι η ΑΕΚ. Οι Λαρνακείς μετρούν εννέα νίκες και μία ισοπαλία (στην πρεμιέρα με τη Δόξα), επομένως έβαλαν στο σακούλι 28 βαθμούς.

Η βαθμολογία των εκτός έδρας αγώνων

Untitled 1

Η βαθμολογία των εντός έδρας αγώνων

Entos

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ