aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Από την «πώληση» πιθανότερη η επέκταση συμβολαίου

Ομόνοια: Από την «πώληση» πιθανότερη η επέκταση συμβολαίου

ΤΟΥ ΠΑΝΙΚΟΥ ΘΕΟΔΟΣΙΟΥ

Σε όλες τις ομάδες υπάρχουν οι παίκτες που δεν είναι προς πώληση. Ή για να ακριβολογούμε για να παραχωρηθούν θα πρέπει να μπει «χρυσάφι» στο ταμείο. Τέτοιος για την Ομόνοια είναι ο Φαμπιάνο Ριμπέιρο. Για μια πετυχημένη ομάδα ο κάθε ποδοσφαιριστής αποτελεί σημαντικό κρίκο στην αλυσίδα. Όμως, όπως υπογραμμίζουν και οι ειδικοί του ποδοσφαίρου ανέκαθεν οι κρισιμότερες θέσεις στο ποδόσφαιρο είναι αυτές του τερματοφύλακα και του επιθετικού. Οι πράσινοι ευτύχησαν να κερδίσουν τριπλό… τζακ ποτ βρίσκοντας τον Φαμπιάνο άνεργο (!) και πιστώνεται στην ομάδα προγραμματισμού η επιλογή της να τον εντάξει στο ρόστερ του «τριφυλλιού».

Τα 16 τέρματα που έχει δεχθεί τη φετινή περίοδο σε 34 αγώνες πρωταθλήματος τον κατατάσσουν δίχως αμφιβολία στην κατηγορία των MVP της Ομόνοιας. Οι μεγάλες ομάδες έχουν να λένε πως κτίζονται από έναν ικανό τερματοφύλακα. Τα παράδειγμα επιτυχημένων ομάδων στο εξωτερικό κατά το παρελθόν πολλά. Στην πανίσχυρη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ του σερ Άλεξ Φέργκιουσον δέσποζε η παρουσία των Φαν ντερ Σαρ και παλαιότερα του Πίτερ Σμάιχελ όταν οι «μπέμπηδες» μεσουρανούσαν σε Αγγλία και την Ευρώπη. Ο Μπουφόν στην αυτοκρατορία της Γιουβέντους στην Ιταλία, ο Κασίγιας στη Ρεάλ και άλλοι τόσοι. Στην Κύπρο, πάρτε για παράδειγμα τους Χιώτη και Πάρντο στον ΑΠΟΕΛ ή τον Νίκο Παναγιώτου στην Ανόρθωση και τον «Άγιο» Ντεγκρά, όπως αποκαλούσαν οι φίλοι της ΑΕΛ τον Αργεντινό τερματοφύλακα όταν η λεμεσιανή ομάδα κατέκτησε το πρωτάθλημα.

Η διοίκηση της Ομόνοιας και ο Νεόφυτος Λάρκου ξέρουν πολύ καλά πόσο σημαντική είναι η συνεισφορά του Βραζιλιάνου πορτιέρε και παρά τη φημολογία προς το πρόσωπό του πιθανότερο σενάριο μοιάζει η επέκταση του συμβολαίου του που λήγει το Καλοκαίρι του 2022 παρά η μετεγγραφή του σε άλλη ομάδα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ