aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Από την εξωτερική… κορυφαίοι!

Ομόνοια: Από την εξωτερική… κορυφαίοι!

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Κανείς ποδοσφαιριστής δεν μπορεί να θεωρεί πως έχει «κλειδωμένη» θέση στο αρχικό σχήμα της ομάδας του. Αυτό κρίνεται από την παρουσία του. Άλλωστε, αυτός που αποφασίζει και κρίνεται για τις επιλογές του είναι ο προπονητής. Ωστόσο, είναι ποδοσφαιριστές που εντάσσονται στο ρόστερ και προορίζονται ως βασικοί, σύμφωνα με την ποιότητα αλλά και το βιογραφικό τους.

Στην Ομόνοια τώρα, είναι περιπτώσεις που ήλθαν από την… εξωτερική. Δεν υπολογίζονταν αρχικά για βασικοί, όμως με τις εμφανίσεις τους οδήγησαν τον προπονητή τους σε μονιμοποίησή τους στην ενδεκάδα. Αυτοί είναι οι Κούσουλος, Λοΐζου και Χούμποτσαν. Η κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή και έχει τις ιδιαιτερότητές της.

Ο Κούσουλος κέρδισε την εμπιστοσύνη του προπονητή του με το «καλημέρα» στην τρέχουσα σεζόν. Παρόλο που υπήρχε η επιλογή του Γκόμες, με τον Μπεργκ να τον εμπιστεύεται περισσότερο στην περσινή σεζόν δίπλα στον Γκόμεθ, ο Κούσουλος με την παρουσία του στο ξεκίνημα κέρδισε με το σπαθί του τη θέση του ανασταλτικού μέσου και καθιερώθηκε στο αρχικό σχήμα. Εξαιρετική η σεζόν για τον διεθνή μέσο, που είναι από τους κορυφαίους της Ομόνοιας και με τις περισσότερες συμμετοχές.

Όσον αφορά στον Λοΐζου, που είχε δείξει το ταλέντο του και το ποδοσφαιρικό θράσος του όταν έπαιρνε την εντολή να αγωνιστεί, άρπαξε την ευκαιρία όταν τραυματίστηκε ο Μποτεάκ. Ο μικρός… διαβολάκος, πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις και συνέβαλε σε επιτυχίες της ομάδας του, κερδίζοντας τον θαυμασμό. Ο 17χρονος άσος αποτέλεσε την αιτία ώστε ο πολύπειρος Γάλλος μεσοεπιθετικός και ένας εκ των ποιοτικότερων παικτών του ρόστερ της Ομόνοιας, να βρίσκεται μονίμως στον πάγκο. Ο Μπεργκ έκρινε πως ο Λοΐζου προσδίδει διαφορετικά στοιχεία στο παιχνίδι της ομάδας. Και πώς να τον κρατήσει εκτός όταν σε κάθε ματς είναι εκ των κορυφαίων.

Διαβάστε επίσης:
Οι πλείστοι μένουν, δύο φαβορί για αποχώρηση

Ο τρίτος της παρέας, ο έμπειρος Χούμποτσαν, αποτελεί τον «τζόκερ» του «τριφυλλιού» αφού αγωνίζεται σε όλες τις θέσεις της άμυνας. Κυρίως προτιμήθηκε δεξιά και ακολούθως στο κέντρο, εκεί που έχει καθιερωθεί το τελευταίο διάστημα. Εξέλιξη που κράτησε τον Λανγκ, που μαζί με τον Λούφτνερ αποτελούσαν το βασικό κεντρικό αμυντικό δίδυμο, στον πάγκο. Ο Σλοβάκος διεθνής, δίνει αυτά που θέλει ο Μπεργκ που δεν βλέπει τον λόγο να τον κρατήσει στον πάγκο και να επαναφέρει τον Ούγγρο διεθνή.

Και οι τρεις πιο πάνω ποδοσφαιριστές, με τα έργα τους στον αγωνιστικό χώρο δικαιώνουν τον προπονητή τους και αυτός μπορεί να αισθάνεται ικανοποιημένος για τις επιλογές του. Την ίδια ώρα, έχει ποιοτικές επιλογές στον πάγκο και κάνει παιχνίδι…
Οι πράσινοι, όσοι απέμειναν στο «Ηλίας Πούλλος» αφού απουσιάζουν 13 διεθνείς, θα προπονηθούν και σήμερα και για αύριο θα πάρουν ρεπό. Από Δευτέρας θα φουλάρουν για το ντέρμπι με τον Απόλλωνα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ