aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Από ερυθρόλευκους σε ερυθρόλευκους

Ομόνοια: Από ερυθρόλευκους σε ερυθρόλευκους

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Αν η Ομόνοια αποκλείσει τον Ερυθρό Αστέρα θα βρει στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ τον ομόχρωμό του και «αδελφικό φίλο» του, Ολυμπιακό Πειραιώς, σύμφωνα με τη χθεσινή κλήρωση. Τα πράγματα είναι δύσκολα ασφαλώς για τους πράσινους, οι οποίοι για να πάρουν το βάπτισμα του πυρός στους ομίλους της διοργάνωσης θα πρέπει να ξεπεράσουν κατά σειρά τους πρωταθλητές Σερβίας και Ελλάδας.

Θα μπορούσαν να πέσουν σε πιο βατό αντίπαλο, όχι ασφαλώς πως οι άλλοι ήταν του χεριού τους (Σλάβια Πράγας, Σάλτσμπουργκ, Ντινάμο Ζάγκρεμπ ή Φερεντσβάρος). Ο πολυνίκης στους πρωταθληματικούς τίτλους της Ελλάδας επέστρεψε στον θρόνο του μετά από δύο χρόνια. Μάλιστα, υπό τις οδηγίες του Πέδρο Μαρτίνς απέδωσε πολύ καλό ποδόσφαιρο, ενώ αγωνιζόταν στο Γιουρόπα Λιγκ και μετά το lockdown! Αφού απέκλεισε την Άρσεναλ στους «32» τον Φεβρουάριο, έφερε 1-1 με τη Γουλβς στη φάση των «16» τον Μάρτιο. Εκκρεμούσε ο επαναληπτικός, που διεξήχθη μετά την καλοκαιρινή επανέναρξη των διοργανώσεων. Στις 6 Αυγούστου ηττήθηκε 1-0 και ενώ διεκδίκησε στα ίσα την πρόκριση κόντρα στην αγγλική ομάδα.

Πάντως, οι δύο ομάδες έχουν εικόνα η μία της άλλης. Ο Ολυμπιακός αναζητούσε φιλικό αντίπαλο πριν από τη ρεβάνς με τη Γουλβς και η Ομόνοια ταξίδεψε στην Ελλάδα, δίνοντας στις 29 Ιουλίου παιχνίδι με τους ερυθρόλευκους. Τότε ηττήθηκε με 3-0, αποτέλεσμα που σίγουρα δεν είναι αντιπροσωπευτικό της διαφοράς δυναμικότητας των δύο ομάδων. Η ομάδα της Ελλάδας προερχόταν από τα πλέι οφ του πρωταθλήματος, σε αντίθεση με την κυπριακή, που βρισκόταν σε φάση προετοιμασίας και ήταν σαφέστατα πιο ανέτοιμη.

Κάτι που ανέφερε άλλωστε και ο Μαρτίνς σχολιάζοντας τη χθεσινή κλήρωση. «Έχουν αλλάξει πολύ από τότε», εξήγησε ο Πορτογάλος, ο οποίος είπε πως δεν υπάρχει προτίμηση ανάμεσα σε Ομόνοια και Ερυθρό Αστέρα. «Θα περιμένουμε να δούμε τον αντίπαλο ώστε να προετοιμαστούμε κατάλληλα. Ο Ολυμπιακός πρέπει να παίζει στο Τσάμπιονς Λιγκ και γι’ αυτό προετοιμαζόμαστε, αυτό θέλουν όλοι στον σύλλογο», κατέληξε.

Όπως και να έχει, όμως, προς το παρόν προέχει ο Ερυθρός Αστέρας. Το «τριφύλλι» έχει να δώσει πρώτα το ματς (17/9) του 3ου προκριματικού γύρου και το τεχνικό επιτελείο άρχισε να μαζεύει πληροφορίες για την ομάδα του Βελιγραδίου. Μόνο αν προκριθεί θα ασχοληθεί με τους Πειραιώτες, οι οποίοι θα είναι γηπεδούχοι («Γεώργιος Καραϊσκάκης») στο πρώτο ματς (22-23/9) και φιλοξενούμενοι στο δεύτερο (29/30). Έτσι και αλλιώς, σε περίπτωση αποκλεισμού από τον Ερυθρό Αστέρα, η Ομόνοια θα συνεχίσει στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ (μονός αγώνας) και συνεπώς θα έχει να αντιμετωπίσει άλλον αντίπαλο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ