aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Απαντήσεις στον εαυτό της και στους επικριτές της

Ομόνοια: Απαντήσεις στον εαυτό της και στους επικριτές της

Αγκαλιά με την πρόκριση στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ για δεύτερη διαδοχική σεζόν είναι η Ομόνοια, μετά την σπουδαία νίκη με 4-2 επί της Αντβέρπ στο ΓΣΠ για τα πλέι οφ της δεύτερης τη τάξει διοργάνωσης.

Οι πρωταθλητές Κύπρου πραγματοποιώντας την καλύτερη φετινή τους εμφάνιση επικράτησαν με δύο γκολ διαφορά των δευτεραθλητών Βελγίου και με δεδομένο πως δεν υφίσταται πλέον ο κανονισμός του εκτός έδρας γκολ θα πρέπει να ηττηθούν με τρία γκολ διαφορά το βράδυ της Πέμπτης (26/8, 22:00) στην Αμβέρσα. Απίθανο; Όχι!

Οι Βέλγοι κατά διαστήματα έδειξαν ότι έχουν ποιότητα, ατομικά και ομαδικά και στη μέρα τους μπορούν να συντρίψουν οποιαδήποτε ομάδα, όμως έχουν και αδύναμα σημεία. Αυτά εκμεταλλεύθηκε η Ομόνοια σε ένα παιχνίδι με τρελό ρυθμό και έκανε μεγάλο βήμα πρόκρισης στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

Το βράδυ της Πέμπτης η Ομόνοια έδωσε απαντήσεις, πρώτα στον εαυτό της και μετά στους επικριτές της. Στον εαυτό της πως μπορεί να παίξει στα ίσα, με επιθετική άμυνα και όχι παρατεταγμένη στο δικό της μισό. Το καλύτερο διάστημα του «τριφυλλιού» στο παιχνίδι ήταν στο δεύτερο ημίχρονο όταν ανέβασε τις γραμμές και κοίταξε στα μάτια την ομάδα του Πρίσκε.

Διέψευσε όσους ηχούσαν καμπανάκι κινδύνου για τη φυσική κατάσταση της ομάδας, καθώς χθες οι παίκτες της έτρεξαν περισσότερο από κάθε άλλη φορά. Επίσης, αποστόμωσε όσους μιλούσαν για ελλιπές ρόστερ. Με τέσσερις βασικούς (Μποτεάκ, Τσέποβιτς, Κούσουλος, Χούμποτσαν) εκτός αποστολής οι πρωταθλητές Κύπρου όχι μόνο παρέταξαν ένα αξιόμαχο σύνολο, αλλά το ενίσχυσαν στην πορεία του αγώνα με πέντε ποιοτικές αλλαγές. Θυμίζουμε πως ήρθαν από τον πάγκο οι Ψάλτης, Ζαχαρίου, Τζιωνής, Ντούρις και Ατιέμγουεν. Ποδοσφαιριστές που πολύ πιθανόν να είναι βασικοί σε πολλά φετινά παιχνίδια της Ομόνοιας.

Όμως, την ίδια ώρα δικαιώθηκαν και όσοι άσκησαν κριτική για το γεγονός πως οι πράσινοι δεν παρουσιάστηκαν όσο έτοιμοι έπρεπε για να διεκδικήσουν το βήμα παραπάνω στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ναι, η Ντιναμό Ζάγκρεμπ είναι ένας δυνατός αντίπαλος, μα όχι άτρωτος όπως φάνηκε στη Μολδαβία, όπου ηττήθηκε με το βαρύ 3-0, για τα πλέι οφ της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Οι αργοπορημένες μετεγγραφές (σε συνδυασμό με τα προβλήματα τραυματισμών και άλλα) άφησαν την Ομόνοια με περιορισμένα «όπλα» στους αγώνες με τους Κροάτες και να παίξει κορώνα γράμματα την πρόκριση με την Φλόρα Ταλίν.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ