aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Απάντησε με Μπεσεντίν, έμεινε στην προσπάθεια για εξτρέμ

Ομόνοια: Απάντησε με Μπεσεντίν, έμεινε στην προσπάθεια για εξτρέμ

Αφού πρώτα η Ομόνοια προχώρησε στην παραχώρηση του Μπρούνο Φελίπε στην Πάφος FC, βάζοντας στο ταμείο της ένα ποσό που σύμφωνα με πληροφορίες ξεπερνά το €1.000.000, προχώρησε σε μετεγγραφικό «χτύπημα», ανακοινώνοντας την απόκτηση του Αρτέμ Μπεσεντίν με τη μορφή δανεισμού από την Ντιναμό Κιέβου.

Πρόκειται για 26χρονο (31.3.1996) κεντρικό επιθετικό (το όνομα του οποίου έπαιξε προ ημερών στο ρεπορτάζ της ΑΕΛ), με μεγάλη εμπειρία με τη φανέλα της ουκρανικής ομάδας (πέρασε και από την Μέταλιστ), κατακτώντας πρωτάθλημα και δύο κύπελλα, ενώ έχει και παραστάσεις στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και του Γιουρόπα Λιγκ. Είναι 19 φορές διεθνείς (πετυχαίνοντας και 2 γκολ) με την εθνική Ουκρανίας. Στην τρέχουσα σεζόν αγωνίστηκε σε 9 αγώνες πρωταθλήματος, 6 στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ και 5 στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

Αγωνίστηκε και ως αντίπαλος της ΑΕΚ Λάρνακας, 45 λεπτά στο πρώτο παιχνίδι και 7 στο δεύτερο. Φέτος δεν είδε δίχτυα. Τελευταίο παιχνίδι που αγωνίστηκε ήταν στις 26 Νοεμβρίου 2022. Ο Μπεσεντίν πέρασε από σοβαρό τραυματισμό που τον κράτησε εκτός όλη τη σεζόν 2020-21. Επίσης, τον Φεβρουάριο του 2020 τιμωρήθηκε από την ΟΥΕΦΑ για ένα χρόνο μετά από παραβίαση των κανόνων αντιντόπινγκ. Ζητήθηκε και παραλήφθηκε από την Ομοσπονδία της Ουκρανίας το πιστοποιητικό του Μπεσεντίν και ίσως είναι στην αποστολή για το αυριανό ντέρμπι με την Ανόρθωση. Οι πράσινοι κατέβαλαν μεγάλη προσπάθεια για τη σύναψη συνεργασίας και με εξτρέμ, η οποία ωστόσο δεν καρποφόρησε.

Όσο για τον Μπρούνο, που υπήρξε έντονη αντίδραση για την παραχώρησή του σχεδόν από την ολότητα των οπαδών της Ομόνοιας, θεωρώντας ότι αποδυναμώνεται η ομάδα, ο σύλλογος σημείωσε ότι «το ύψος της πρότασης δικαιολογούσε την αξία του ποδοσφαιριστή και το χρονικό σημείο στο οποίο υλοποιείται η μετεγγραφή, ενώ επήλθε και σχετική συμφωνία ανάμεσα στην Πάφο FC και τον Μπρούνο Φελίπε». Εξάλλου, στην Ομόνοια επέστρεψε ο Χαράλαμπος Κυριακίδης, που στο πρώτο μισό της σεζόν αγωνίστηκε στην Ομόνοια Αραδίππου με τη μορφή δανεισμού.

Μέσα σ’ όλα αυτά, η Ομόνοια δίνει αύριο ντέρμπι στο «Αντώνης Παπαδόπουλος». Νέα δύσκολη αποστολή, με τους πράσινους να ψάχνουν αντίδραση μετά από δύο ανεπιτυχή αποτελέσματα, ήττα από τη Νέα Σαλαμίνα και ισοπαλία με την Πάφος FC. Ο Φερέρα δεν υπολογίζει τους τραυματίες Κακουλλή και Χούπερ. «Θα είναι δύσκολο παιχνίδι. Ξέρουμε ότι η ατμόσφαιρα εκεί είναι πάντα δύσκολη. Όμως, πιστεύω πώς είμαστε καλά, πρέπει να κερδίσουμε» σχολίασε ο Έκτορ Γιούστε.

Εξάλλου, η χθεσινή κλήρωση της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Coca-Cola, έφερε τον ΑΠΟΕΛ ως αντίπαλο της Ομόνοιας. Εξαιρετικά δύσκολη κλήρωση, όμως οι πράσινοι έχουν ως μοναδικό ζητούμενο την πρόκριση στην επόμενη φάση, που θα τους επιτρέψει να διεκδικήσουν παρουσία στον τελικό και κατάκτηση του τροπαίου. Άλλωστε, αποτελεί τη μοναδική διέξοδο στα Κύπελλα Ευρώπης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ