aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Αντίο στο Τσάμπιονς Λιγκ με ιστορική πρόκριση και €8.000.000+

Ομόνοια: Αντίο στο Τσάμπιονς Λιγκ με ιστορική πρόκριση και €8.000.000+

Στον Ολυμπιακό Πειραιώς σταμάτησε το ομορφότερο «ταξίδι» στην ιστορία της Ομόνοιας στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι πράσινοι με τις προκρίσεις επί των Αραράτ-Αρμενία, Λέγκια και Ερυθρού Αστέρα κατάφεραν για πρώτη φορά στην ιστορία τους να φτάσουν μέχρι τον προθάλαμο της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, εξασφαλίζοντας συνάμα συμμετοχή σε ευρωπαϊκό όμιλο (Γιουρόπα Λιγκ).

Το ευρωπαϊκό οδοιπορικό του «τριφυλλιού» θα συνεχιστεί τουλάχιστον μέχρι τα Χριστούγεννα στη δεύτερη τη τάξει διοργάνωση της ΟΥΕΦΑ και πέραν του αγωνιστικού πρεστίζ στο ταμείο της Ομόνοιας μπαίνει ένα τεράστιο ποσό σε μία εξαιρετικά δύσκολη περίοδο με την πανδημία του κορωνοϊού να μειώνει κατά πολύ τα έσοδα των ομάδων παγκοσμίως.

Η Ομόνοια θα καρπωθεί τα 5.000.000 ευρώ που δίνει η ΟΥΕΦΑ στις έξι ομάδες που αποκλείονται από τα play-off του Τσάμπιονς Λιγκ. Επίσης, η κάθε μια από τις 48 ομάδες που θα συμμετάσχουν στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ θα πάρει ως μπόνους 2.920.000 ευρώ.

Επιπλέον, θα λάβει το μερίδιο από το market pool (μερίδιο τηλεοπτικών δικαιωμάτων και διαφημίσεων) που της αναλογεί και θα εξαρτηθεί από το πόσες κυπριακές ομάδες θα προκριθούν στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Θα προκύψουν έσοδα από χορηγίες και πώληση προϊόντων, πιθανότατα και από εισιτήρια εάν η ΟΥΕΦΑ ανάψει πράσινο για παρουσία φιλάθλων στα παιχνίδια των ομίλων.

Στη φάση των ομίλων, για κάθε νίκη οι ομάδες θα παίρνουν 570.000 ευρώ και σε περίπτωση ισοπαλίας, θα μοιράζονται 190.000 ευρώ. Οι ομάδες που θα τερματίσουν πρώτες στον όμιλο τους θα πάρουν από 1 εκατομμύριο ευρώ και οι ομάδες που θα τερματίσουν στη δεύτερη θέση, θα πάρουν από μισό εκατομμύριο ευρώ.

Η πρόκριση στη φάση των «32» θα αποφέρει σε κάθε ομάδα επιπλέον μισό εκατομμύριο ευρώ, η πρόκριση στη φάση των «16» επιπλέον 1,1 εκατομμύριο ευρώ, η πρόκριση στους «8» επιπλέον 1,5 εκατομμύριο ευρώ και η πρόκριση στα ημιτελικά επιπλέον 2,4 εκατομμύρια ευρώ.

Η ομάδα που θα ηττηθεί στον τελικό θα πάρει επιπλέον 4,5 εκατομμύρια και η ομάδα που θα κατακτήσει το τρόπαιο θα πάρει 8,5 εκατομμύρια.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ