aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Άντεξε και... πατάει ψηλά!

Ομόνοια: Άντεξε και… πατάει ψηλά!

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Αμφισβητήθηκε έντονα στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος, κυρίως για τις εμφανίσεις της και όχι τόσο για τα αποτελέσματά της, ωστόσο δεν πτοήθηκε, άντεξε στην πίεση, έδειξε χαρακτήρα και δηλώνει παρούσα στα ψηλά. Η Ομόνοια, μετά από 70 μέρες, από τις 28 Αυγούστου και την ολοκλήρωση της 2ης αγωνιστικής, ανήλθε και πάλι στην 3η θέση έστω και με συγκάτοικο (την ΑΕΛ).

Και τότε ισοβαθμούσε, μάλιστα με τρεις ομάδες (ΑΠΟΕΛ, Απόλλων, ΑΕΖ). Ωστόσο, η διαφορά από την κορυφή τότε ήταν δύο βαθμοί, σήμερα είναι επτά. Το προηγούμενο διάστημα, από την 3η έως και την 9η αγωνιστική ήταν σταθερά στην τέταρτη θέση.

Η διοίκηση στήριξε την τεχνική ηγεσία και στα πιο δύσκολα, παρόλο που προβληματίστηκε έντονα και σήμερα νιώθει δικαιωμένη για την απόφασή της, αναμένοντας βεβαίως ακόμη καλύτερη τη συνέχεια. Η μουρμούρα σταδιακά μετριάστηκε, η ομάδα παρουσίασε καλύτερο πρόσωπο, κι αυτό κυρίως λόγω της σταθερότητας του σχήματος αλλά και των προσώπων που αποτελούσαν το αρχικό σχήμα.

Στον πρόσφατο αγώνα με την ΑΕΖ, παρά τις μαζεμένες αλλαγές στην ενδεκάδα της, είχε τις λύσεις για να πάρει το τρίποντο έστω κι αν η εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο δεν ήταν η αναμενόμενη. Άντεξε στα δύσκολα και την κράτησε όρθια ένας πρωτάρης 19χρονος τερματοφύλακας.

Ωστόσο, 608_305311_08-omoniaαυτό που μετρά για τους πράσινους είναι ότι πήραν το ζητούμενο και έχουν καλή ψυχολογία ενόψει των ντέρμπι που ακολουθούν.

Η διαφορά από την κορυφή είναι σημαντική, απέχει 7 βαθμούς από την πρωτοπόρο ΑΕΚ. Όμως, θα την φιλοξενήσει την αγωνιστική που ακολουθεί και έχει την ευκαιρία να την κερδίσει και να μειώσει στους 4 βαθμούς, την ώρα που θα αναμετρηθεί και η ΑΕΛ με τον ΑΠΟΕΛ και θα προκύψει απώλεια βαθμών.

Τότε θα είναι σε θέση να κάνει νέο άλμα και να μπει για τα καλά στο κόλπο ακόμη και του τίτλου, παρόλο που κανείς δεν έχει αναφερθεί σε κάτι τέτοιο.

Αυτό που κρατάνε στην Ομόνοια είναι την παρουσία της ομάδας στα ψηλά και εντός στόχου, που είναι η διεκδίκηση ευρωπαϊκού εισιτηρίου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ