aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Αντεπίθεση με πολύτιμο... γρανάζι τον Φαμπιάνο

Ομόνοια: Αντεπίθεση με πολύτιμο… γρανάζι τον Φαμπιάνο

Την περσινή Ομόνοια τέτοια εποχή αναπολούν οι φίλοι της. Μια ματιά στη βαθμολογία, αποχαιρετώντας το 2021, προκαλεί θλίψη στην οικογένεια των πρασίνων, αφού οι δείκτες δεν θυμίζουν τίποτα από την ομάδα που στην περσινή περίοδο είχε βρει τον ρυθμό της κι είχε αναπτύξει τη δυναμική για την αναρρίχηση στην κορυφή. Είναι ενδεικτικό ότι στο φινάλε του 2020, η ομάδα του Χένινγκ Μπεργκ είχε καλύψει χαμένο έδαφος κι ήταν στο -4 από την κορυφή (ο Απόλλων και η ΑΕΛ είχαν από 34 βαθμούς, ενώ η Ανόρθωση, η Ομόνοια και η ΑΕΚ από 30).

Στη… λήξη του 2021, είναι στην 7η θέση, στους -9 από τον Απόλλωνα και στους -8 από την ΑΕΚ. Βέβαια, η συνήθης ατάκα «τίποτα δεν έχει κριθεί», μπορεί να λεχθεί και τώρα. Απομένουν οκτώ αγωνιστικές για τη λήξη της κανονικής περιόδου κι άλλα δέκα στα πλέι οφ. Ήταν ξεκάθαρος και ο Νορβηγός τεχνικός, απαντώντας σε σχετική ερώτηση μετά την ήττα από τον ΑΠΟΕΛ, εκφράζοντας την αισιοδοξία του ότι η ομάδα του μπορεί να ανακάμψει και να κόψει πρώτη το νήμα.

Θα χρειαστεί όμως πορεία όπως η αντίστοιχη περσινή, αν και έχει αργήσει να πάρει μπρος. Στην περσινή σεζόν, η Ομόνοια είχε ηττηθεί στις 22 Νοεμβρίου 2020 (από τη Νέα Σαλαμίνα) και ξαναγεύτηκε το πικρό ποτήρι της ήττας στις 5 Απριλίου 2021! Σε 20 σερί αγώνες πρωταθλήματος μέτρησε 15 νίκες και 5 ισοπαλίες. Ήταν τα ισχυρά θεμέλια που έβγαλαν τον κόσμο στον δρόμο με την ολοκλήρωση του ποδοσφαιρικού μαραθωνίου. Ένα (σχεδόν) αλάνθαστο τετράμηνο που εκτόξευσε τους «τριφυλλοφόρους» στην κορυφή με διαφορά 4 βαθμών από τους διώκτες τους. Διαφορά που διατηρήθηκε μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος (+5 για την ακρίβεια).

Βασικό γρανάζι στην περσινή σεζόν, σε εκείνο το διάστημα, ήταν ο MVP της διοργάνωσης, ο τερματοφύλακας Φαμπιάνο. Ο Βραζιλιάνος επέστρεψε κι όλα δείχνουν ότι είναι έτοιμος να ηγηθεί και πάλι της προσπάθειας που φαντάζει πολύ πιο δύσκολη. Μόνο που για τον καλό Φαμπιάνο τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο.

Στην τρέχουσα περίοδο δεν ήταν τόσο αποτελεσματικός όσο πέρυσι (αγωνίστηκε σε οκτώ ματς και η Ομόνοια γνώρισε τέσσερις ήττες), ήταν και άτυχος λόγω του τραυματισμού του, αλλά εδώ και ένα δεκαήμερο δηλώνει πανέτοιμος. Αγωνίστηκε στον νικηφόρο αγώνα απέναντι στην ΑΕΛ, ενώ δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής στο ντέρμπι των «αιωνίων» με τον ΑΠΟΕΛ όπου οι πράσινοι ηττήθηκαν με 2-4.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ