aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Αγγλικό «βέλος» στη φαρέτρα της

Ομόνοια: Αγγλικό «βέλος» στη φαρέτρα της

Την τέταρτη μετεγγραφή της υλοποίησε η Ομόνοια, που ανακοίνωσε την καταρχήν συμφωνία με τον Μπράντον Μπάρκερ. Πρόκειται για 25χρονο Άγγλο ακραίο επιθετικό, που στη λήξασα σεζόν αγωνίστηκε στη Ρέντινγκ. Είναι η δεύτερη προσθήκη που φέρει τη σφραγίδα του Νιλ Λένον, μετά από αυτήν του Άνταμ Μάθιους. «Έχουμε καταλήξει σε καταρχήν συμφωνία για συμβόλαιο δύο χρόνων με τον 25χρονο Άγγλο ακραίο επιθετικό, Μπράντον Μπάρκερ, ο οποίος τους τελευταίους μήνες αγωνιζόταν στη Ρέντινγκ» ενημέρωσε η Ομόνοια.

Κύριο χαρακτηριστικό του Άγγλου είναι η ταχύτητα. Είναι δεξιοπόδαρος και αγωνίζεται κυρίως στο αριστερό άκρο της επίθεσης. Βάσει του βιογραφικού του, είναι ποδοσφαιριστής που βλέπει και δίχτυα και δίνει ασίστ. Συνολικά μετρά 184 συμμετοχές πετυχαίνοντας 29 γκολ και δίνοντας 23 ασίστ.

Ο 25χρονος ποδοσφαιριστής αναδείχθηκε μέσα από τα τμήματα υποδομής της Μάντσεστερ Σίτι. Αγωνίστηκε 35 φορές με την ομάδα Κ23, πετυχαίνοντας 9 γκολ και δίνοντας 6 ασίστ. Μάλιστα συμμετείχε και στη διοργάνωση UEFA Youth League. Αγωνίστηκε, επίσης, στην Μπρέντα (23 συμμετοχές, 2 γκολ, 1 ασίστ) ως δανεικός από τους «πολίτες», στη Χιμπέρνιαν (30 αγώνες, 2 γκολ, 5 ασίστ) και στη Ρέιντζερς (26 ματς, 3 γκολ), με την οποία έπαιξε στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Φόρεσε ακόμη τη φανέλα των Όξφορντ (22 ματς, 3 γκολ, 4 ασίστ) και Πρέστον (20 συμμετοχές, 2 γκολ, 2 ασίστ), Ρόδερχαμ (4 ματς, 1 γκολ), Ρέντινγκ (4 εμφανίσεις). Ο Μπάρκερ, που αναμένεται σύντομα στην Κύπρο για την ολοκλήρωση της συμφωνίας, όπως σημειώνει η Ομόνοια, αγωνίστηκε με τις μικρές εθνικές ομάδες της Αγγλίας.

Λένον και Μπάρκερ συνεργάστηκαν ξανά μαζί στη Χιμπέρνιαν, τη σεζόν 2017-18. Τότε ο Ιρλανδός προπονητής εισηγήθηκε την απόκτηση του Άγγλου εξτρέμ από τη Μάντσεστερ Σίτι με τη μορφή δανεισμού. Λίγους μήνες μετά τη συνύπαρξη των δύο, σε συνέντευξη Τύπου ο Λένον είχε πει χαρακτηριστικά: «Το απολαμβάνουμε που τον έχουμε μαζί μας. Δουλεύει εξαιρετικά και για τις δύο πλευρές ο δανεισμός αυτός. Θέλουμε να τον αποκτήσουμε με κανονική μετεγγραφή, αλλά είναι δύσκολο. Είναι εξαιρετικός παίκτης, τον θαύμαζα εδώ και καιρό. Εύχομαι να γίνει δικός μας. Θα ήταν ονειρικό». Τώρα, ο Λένον έχει… δικό του τον Μπάρκερ και τόσο ο ίδιος όσο και ο κόσμος της Ομόνοιας αναμένει να έχει τεράστια συμβολή στην προσπάθεια για μία επιτυχημένη σεζόν.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ