aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Ανατροπή, τι δύσκολο πράγμα…

Ομόνοια: Ανατροπή, τι δύσκολο πράγμα…

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Ανατροπή, τι δύσκολο πράγμα… Μια από τις αδυναμίες της Ομόνοιας, είναι να γυρίσει το εις βάρος της αποτέλεσμα. Όταν βρεθεί πίσω στο σκορ, σπάνια έχει το αντίδοτο να κάνει την ολική ανατροπή και να φθάσει στο τρίποντο. Τροφή για το πιο πάνω έδωσε η πρόσφατη ισοπαλία με τον Ολυμπιακό, όταν η Ομόνοια βρέθηκε πίσω στο σκορ, ισοφάρισε πριν το τέλος του ημιχρόνου και ενώ είχε αρκετό χρόνο για ένα δεύτερο γκολ δεν το πέτυχε. Και όχι μόνο αυτό, κινδύνευσε σε αρκετές περιπτώσεις να δεχθεί και να χάσει το ματς.

Μόλις σε μία περίπτωση από τις πέντε που βρέθηκε πίσω στο σκορ η Ομόνοια στην τρέχουσα σεζόν, μπόρεσε και έκανε την ολική ανατροπή και πανηγύρισε. Μάλιστα αυτή ήταν σε ντέρμπι, επί του Απόλλωνα (2-1) στις 6 Ιανουαρίου, στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής.

Πριν το πρόσφατο ματς με τον Ολυμπιακό, σε άλλες τρεις περιπτώσεις η Ομόνοια και πάλι βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο και στο τέλος είχε βαθμολογική απώλεια. Η μια ήταν και πάλι με τον Ολυμπιακό (0-1) και οι άλλες δύο με τις Νέα Σαλαμίνα (1-2) και Πάφος FC (2-2). Με την υποσημείωση ότι, με την ομάδα της Πάφου στην πρεμιέρα, το 0-1 το έκανε 2-1 αλλά στο τέλος δεν μπόρεσε να διαφυλάξει το προβάδισμα και ισοφαρίστηκε.

Τι φανερώνει αυτό; Αδυναμία στη διαχείριση αρνητικής κατάστασης στο παιχνίδι. Είναι ευθύνη και του προπονητή αλλά και των ποδοσφαιριστών. Από τη μια ο Μπεργκ με τον τρόπο παιχνιδιού, τις κινήσεις (εσωτερικές και εξωτερικές) και από την άλλη οι παίκτες, που φαίνεται να επηρεάζονται ψυχολογικά. Δεν έχουν το καθαρό μυαλό και την υπομονή να κάνουν το παιχνίδι τους. Είναι κάτι που καλούνται να αλλάξουν οι πράσινοι στη συνέχεια, για να αποφύγουν τυχόν νέες απώλειες βαθμών αφού όσο πλησιάζουμε στο τέλος της σεζόν, κάθε βαθμός κρίνεται πολύτιμος για υλοποίηση των στόχων της.

Διαβάστε επίσης: Οι 38 παίκτες του «Big 6» που μένουν ελεύθεροι στο τέλος της σεζόν

Πλέον, στην Ομόνοια επικεντρώθηκαν στο παιχνίδι με τη Δόξα, την Παρασκευή στο Μακάρειο. Άμεση επάνοδος στις επιτυχίες ο στόχος των πρασίνων, που θα θελήσουν να συγκεντρώσουν το απόλυτο των βαθμών μέχρι το τέλος της Α’ φάσης του πρωταθλήματος, ώστε να εισέλθουν στα πλέι οφ εάν είναι δυνατόν από θέση ισχύος. Ο Μπεργκ αποφάσισε όπως ο Χούμποτσαν εκτίσει την ποινή του με τη Νέα Σαλαμίνα, οπόταν θα δηλώσει «παρών» στον αγώνα με την Δόξα.

Εξάλλου, ο Κάσπερ Χοράσκα είναι διαθέσιμος για το παιχνίδι με τη Δόξα αφού εγγράφηκε στο ρόστερ της Ομόνοιας μετά την παραλαβή του διεθνούς πιστοποιητικού του, όπως ενημέρωσε η ΚΟΠ. Πλέον, εναπόκειται στον Μπεργκ εάν θα θελήσει να τον συμπεριλάβει στην αποστολή του προσεχούς ματς.

Διαβάστε επίσης: Ομόνοια: Απόφαση Μπεργκ για Χούμποτσαν

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ