aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Αθλητικοί Αρθρογράφοι της Κύπρου | ΑΠΟΨΕΙΣΚΩΣΤΑΣ ΚΑΛΛΗΣOμόνοια - Αναστασίου: Μια συνεργασία που δεν είχε μέλλον

Oμόνοια – Αναστασίου: Μια συνεργασία που δεν είχε μέλλον

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Η σχεδόν επτά μήνες συνεργασίας Ομόνοιας και Γιάννη Αναστασίου έλαβε τέλος χθες, την αμέσως επόμενη μέρα της ολοκλήρωσης των αγωνιστικών υποχρεώσεων της ομάδας για τη σεζόν 2018-19. Μια εξέλιξη που για όσους είναι κοντά στον Σύλλογο ήταν λίγο ή πολύ αναμενόμενη, αφού είναι συνεργασία που δεν είχε μέλλον, παρόλο που υπήρχε συμβόλαιο και για τη νέα περίοδο.

Διαβάστε επίσης: Οι πρώτες ενέργειες και ο «αλμυρός» Σα Πίντο

Όσο κι αν θέλησε ο πρόεδρος της Ομόνοιας στην πρόσφατη συνέντευξη Τύπου να χρυσώσει το χάπι, για τις σχέσεις αθλητικού διευθυντή και προπονητή. «Η θέση μου από την αρχή είναι ότι δεν θέλω να συμφωνούν πάντα, θέλω να διαφωνούν και να ανταλλάζουν απόψεις. Αν συμφωνούν πάντα θα πρέπει απολύσω κάποιον, γιατί να πληρώνω δύο που θα υποστηρίζουν τα ίδια πράγματα; Δεν λέω πως αυτά που γράφτηκαν είναι σωστά, αλλά λέω πως αν είναι σωστά, εμένα δεν με πειράζει», είπε χαρακτηριστικά ο Παπασταύρου. Να, όμως, που η συνεργασία της Ομόνοιας με τον Ελλαδίτη προπονητή ολοκληρώθηκε πρόωρα και δεν έχει να κάνει μόνο με το αν η σχέση Λάρκου και Αναστασίου ήταν καλές. Ήταν καθαρά επαγγελματική.

Διαβάστε επίσης: Τέλος και το… δεξί χέρι του Αναστασίου

Ο τίτλος, «Μια συνεργασία που δεν είχε μέλλον», εξηγείται ως εξής: Ο Αναστασίου, αν και δεν είχε δεχθεί έντονη κριτική για την αγωνιστική εικόνα της ομάδας, πέρα από το τελευταίο διάστημα, με κάποιες τοποθετήσεις του προκάλεσε την τύχη του. Αρχικά με την αναφορά του για τον Ματ Ντέρμπισαϊρ και γενικότερα τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε το συγκεκριμένο θέμα, με αποτέλεσμα να δεχθεί έντονη κριτική από τα ΜΜΕ αλλά και απίστευτα «πυρά» από τη μάζα του κόσμου της Ομόνοιας. Όποιος παρακολουθεί τα social media θα διαπίστωσε τι γινόταν. Αμέσως μετά ήλθε η ντροπιαστική ήττα από τη Νέα Σαλαμίνα, με τον Αναστασίου να την αποδέχεται λες και δεν συνέβη τίποτα, ενώ δεν είπε έστω και για τα μάτια του κόσμου ένα «συγγνώμη».

Διαβάστε επίσης: Φήμες για πρόταση στον Αναστασίου την ημέρα απόλυσής του!

Τότε ήταν που πήρε για τα καλά και πάλι «φωτιά» το διαδίκτυο, με τον Ελλαδίτη να βρίσκεται εκ νέου στο στόχαστρο. Σε συνδυασμό με την κακή εικόνα της ομάδας και τα αρνητικά αποτελέσματα, διαφαινόταν πως η συνέχιση της συνεργασίας με την Ομόνοια δεν είχε μέλλον. Εφόσον παρέμενε στο πόστο του, η αμφισβήτηση στο πρόσωπό του θα ήταν συνεχής και έντονη, ενώ με το πρώτο αρνητικό αποτέλεσμα δύσκολα θα… επιβίωνε. Η απόφαση της διοίκησης να τερματίσει τη συνεργασία της με τον Αναστασίου χαιρετίστηκε με ικανοποίηση από τον κόσμο. Θα πρέπει, όμως, ο αντικαταστάτης του να πετύχει και μαζί του η ομάδα. Τότε, θα έλθει και η δικαίωση για την απόφασή της.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ