aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Ανακοίνωσε Μπεργκ διετίας!

Ομόνοια: Ανακοίνωσε Μπεργκ διετίας!

Την πρόσληψη του Χένινγκ Μπερκ ανακοίνωσε η Ομόνοια. Ο Νορβηγός τεχνικός είναι και επίσημα το νέο αφεντικό στο «Ηλίας Πούλλος» για τα επόμενα δύο χρόνια.

Ο Σκανδιναβός τεχνικός εργάστηκε κατά σειρά, στις Λιν (2005-08), Λίλεστρομ (2008-11), Μπλάκμπερν (2011-12), Λέγκια Βαρσοβίας (2013-15), Βίντεοτον (2016-17) και Στάμπαεκ (2018-19). Με τη Λέγκια πανηγύρισε πρωτάθλημα την πρώτη σεζόν και κύπελλο τη δεύτερη, ενώ στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου και ενώ η ομάδα του ήταν στη 2η θέση της βαθμολογίας απολύθηκε μετά από ένα ισόπαλο αποτέλεσμα.

Διαβάστε επίσης: Ο Ζούνιορ σκιαγραφεί τον Μπεργκ στο «Goal.com.cy» και λέει πολλά!

Στη Βίντεοτον διεκδίκησε τον τίτλο πρωταθλήματος μέχρι και την τελευταία αγωνιστική, τον οποίο τελικά έχασε από την Χόνβεντ. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να τερματιστεί η συνεργασία του με την ουγγρική ομάδα. Έκανε, λοιπόν, πρωταθλητισμό με τις Λέγκια και Βίντεοτον. Με την πολωνική ομάδα πανηγύρισε το πρωτάθλημα, με την ουγγρική το έχασε στο νήμα.

Διαβάστε επίσης: Ομόνοια: Όταν ο Μπεργκ «έφαγε» την κορυφαία ντρίμπλα στο Τσάμπιονς Λιγκ (vid)

Αυτούσια η ανακοίνωση

«Την τεχνική ηγεσία της ομάδας μας αναλαμβάνει ο 49χρονος Νορβηγός προπονητής, Henning Berg.

Το συμβόλαιο συνεργασίας έχει διάρκεια δύο χρόνια.

Ο κ. Berg πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της προπονητικής του καριέρας στη Legia Warszawa, με την οποία στέφθηκε πρωταθλητής και κυπελλούχος. Δούλεψε επίσης στη Videoton FC, στη Blackburn Rovers, όπως και στις ομάδες της πατρίδας του Lillestrom SK, FK Lyn και Stabaek.

Ως ποδοσφαιριστής έκανε σπουδαία καριέρα στη Manchester United με την οποία κατέκτησε δύο πρωταθλήματα και ένα Champions League, όπως και στην Blackburn Rovers όπου στέφθηκε πρωταθλητής και κυπελλούχος. Κατέγραψε περισσότερες από 100 συμμετοχές στην εθνική Νορβηγίας.

Καλωσορίζουμε τον κ. Henning Berg στην οικογένεια της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και του ευχόμαστε κάθε επιτυχία στο έργο που αναλαμβάνει».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ