aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Αν το κάνει κι αυτό ο Μπεργκ!

Ομόνοια: Αν το κάνει κι αυτό ο Μπεργκ!

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Το σύνθημα αντεπίθεσης θα θελήσει να φωνάξει η Ομόνοια στο σημερινό ντέρμπι με τον «αιώνιο» αντίπαλο. Μετά την ιστορική επιτυχία επί του ΠΑΟΚ, η ομάδα του Μπεργκ θέλει να δώσει και συνέχεια, να επανέλθει στις νίκες και στο πρωτάθλημα, αφού στα τελευταία πέντε ματς δεν γεύθηκε τη χαρά της νίκης, ενώ πέτυχε μόλις ένα γκολ. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος για τους πράσινους, εάν θέλουν να επιστρέψουν στη διεκδίκηση του στόχου τους. Ήδη είναι 10 βαθμούς μακριά από την κορυφή.

Για την Ομόνοια είναι πολλά τα κίνητρα απέναντι στον ΑΠΟΕΛ, τον οποίο έχει να κερδίσει από τις 6 Απριλίου 2013. Σε 27 σερί παιχνίδια δεν βρήκε τον τρόπο να πανηγυρίσει, κάτι που προσδοκεί να κάνει σήμερα. Άλλωστε, στα ντέρμπι επί Μπεργκ το «τριφύλλι» έδειξε να έχει τον τρόπο. Σε 14 ντέρμπι, πέρσι και φέτος, η Ομόνοια πανηγύρισε στα επτά, σε έξι έμεινε στην ισοπαλία δέχθηκε την ήττα μόλις σε ένα, από τον Απόλλωνα στο Τσίρειο (1-2). Όλα τα αποτελέσματα σε ντέρμπι: ΠΕΡΣΙ: ΑΕΚ 2-2*, Απόλλων 1-0, Ανόρθωση 0-0*, ΑΕΛ 1-0, ΑΠΟΕΛ 0-0, ΑΕΚ 3-2, Απόλλων 1-2*, Ανόρθωση 1-0, ΑΕΛ 1-1*, ΑΠΟΕΛ 0-0, ΑΕΛ 3-0*. ΦΕΤΟΣ: Ανόρθωση 1-1*, ΑΕΚ 2-1, ΑΕΛ 3-0. (*Εκτός έδρας).

Ο βαθμός δυσκολίας υψηλός, όμως για το «τριφύλλι» δεν υπάρχει άλλη επιλογή από τη διεκδίκηση της νίκης. Για να αυξήσει τις πιθανότητες επιτυχίας, η Ομόνοια θα πρέπει να δημιουργήσει ευκαιρίες και κυρίως να τις αξιοποιήσει, αφού της έλειψε το γκολ στα τελευταία παιχνίδια. Την ίδια ώρα, θα πρέπει να περιορίσει το παιχνίδι του αντιπάλου και κυρίως από τα άκρα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ