aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Αν όχι τώρα ο Μότα, πότε;

Ομόνοια: Αν όχι τώρα ο Μότα, πότε;

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Ο λόγος που ο Μάρκο Μότα δεν ήταν στην αποστολή της Ομόνοιας στα προηγούμενα δύο ματς, με Ερμή και Δόξα, που είχε δικαίωμα συμμετοχής, ήταν γιατί δεν είχε αγωνιστικό ρυθμό, όπως είπε ο Αναστασίου μετά το ματς με τη Δόξα. Πλέον, με την παρουσία του για 90 λεπτά στο χθεσινό φιλικό της Ομόνοιας με αντίπαλο την Εθνική Ελπίδων (2-1) σκόραρε και είχε και δοκάρι· είναι σε θέση να βρει και ρυθμό.

Εφόσον δεν προκύπτει οποιοδήποτε άλλο ζήτημα, λογικά ο Ιταλός θα είναι στην αποστολή για το ντέρμπι με την Ανόρθωση και -γιατί όχι;- να κάνει ντεμπούτο, μάλιστα ως βασικός. Το γεγονός αυτό ενισχύει η απουσία του Λόρα, που θα μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για περίπου 6 βδομάδες. Ο Μότα αγωνίζεται ως δεξιός μπακ, είναι πολύπειρος και σε θέση να καλύψει επάξια, ίσως και καλύτερα, το κενό του Ισπανού.

Αν όχι τώρα ο Μότα, πότε; Είναι η ευκαιρία του 32άχρονου μπακ να φορέσει για πρώτη φορά τη φανέλα με το τριφύλλι στο στήθος κι ας εντάχθηκε στην ομάδα από το καλοκαίρι. Ο ίδιος, όπως πληροφορούμαστε, παρουσιάζεται «διψασμένος» για μπάλα και αναμένει το πράσινο φως από τον προπονητή του. Από τη στιγμή που έχει εγγραφεί στο ρόστερ, αξίζει μιας ευκαιρίας. Πόσο μάλλον τώρα, που υπάρχει και ανάγκη. Η μπάλα είναι στον Αναστασίου και μένει να δούμε ποια θα είναι η απόφασή του. Σαφώς και φαντάζει ως ρεαλιστική λύση παρά να χρίζει ως μπακ τον Βύντρα, η παρουσία του οποίου είναι πιο χρήσιμη ως στόπερ.

Ενόψει του ντέρμπι με την Ανόρθωση, ο Ελλαδίτης τεχνικός πέρα από την απόφαση για την επιλογή του δεξιού μπακ, θα πρέπει να καταλήξει και σε αυτήν του αριστερού μπακ αφού θα απουσιάσει και ο Πρτσε. Ο Μανρίκε, ως αριστερός μπακ, φαντάζει ως ο επικρατέστερος για να καλύψει τη συγκεκριμένη θέση, κάτι που έκανε για πέντε συνεχόμενα ματς με την έλευση του Αναστασίου. Στο ματς με την Αλκή, στις 8 Δεκεμβρίου, προέκυψε ο τραυματισμός του. Απέχει από τότε· στα τελευταία ματς ήταν στην αποστολή, όμως δεν πήρε χρόνο συμμετοχής.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ