aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Άμυνα... ο μεγάλος εφιάλτης της

Ομόνοια: Άμυνα… ο μεγάλος εφιάλτης της

Φάνηκε από την αρχή, επιβεβαιώθηκε στην πορεία. Η άμυνα, αποτελεί για την Ομόνοια την αχίλλειο πτέρνα στην τρέχουσα σεζόν, όπως και στην περσινή. Δείγμα ότι, έπαθε, αλλά δεν έμαθε. Δεν έφτιαξε την εικόνα της αμυντικά και το πλήρωσε πολύ ακριβά, μένοντας νωρίς εκτός διεκδίκησης του τίτλου πρωταθλήματος, ενώ «κλείδωσε» παρουσία στην εξάδα μόλις στην τελευταία αγωνιστική της α’ φάσης.

Η Ομόνοια, λοιπόν, σε 28 αγώνες πρωταθλήματος δέχθηκε 32 γκολ. Πέρσι, ήταν ακόμη χειρότερα τα πράγματα, αφού στον αντίστοιχο αριθμό αγώνων μετρούσε 33 γκολ παθητικό. Στα ίδια επίπεδα, λοιπόν, πέρσι και φέτος αμυντικά οι πράσινοι, γεγονός που δεν τους επέτρεψε να πετύχουν τον στόχο τους στο πρωτάθλημα. Καμία σχέση οι δύο τελευταίες σεζόν με την αμέσως προηγούμενη, που κατέκτησε το πρωτάθλημα, έχοντας μόλις 13 γκολ παθητικό στις πρώτες 28 αγωνιστικές. Η κακή εικόνα, δεν έχει να κάνει μόνο με τους αμυντικούς, αλλά με την όλη αμυντική συμπεριφορά της ομάδας.

Τα 32 γκολ παθητικό, φέρουν την Ομόνοια να διατηρεί την χειρότερη με διαφορά αμυντική γραμμή του πρώτου γκρουπ, όσα έχει και η Ανόρθωση που είναι στο δεύτερο, αλλά και εννιά γκολ περισσότερα από την ΑΕΛ (23) που επίσης είναι στο δεύτερο γκρουπ. Είναι κάτι που χρίζει ανάλυσης από τους υπεύθυνους της ομάδας, ώστε να αποφευχθεί η ίδια κακή εικόνα αμυντικά για τρίτη διαδοχική σεζόν. Πρωτίστως έχει να κάνει με τα πρόσωπα, με τα πολλά ατομικά λάθη τους έχουν αφήσει εκτεθειμένους και μαζί την ομάδα, αλλά και με τη δουλειά στην αμυντική συμπεριφορά.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ