aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Άλμα τίτλου με διπλή υπογραφή  

Ομόνοια: Άλμα τίτλου με διπλή υπογραφή  

TOY ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

Χαρακτηρίστηκε από πολλούς παιχνίδι της χρονιάς στο πρωτάθλημα. Υπερβολή; Ίσως, από την στιγμή που απομένουν άλλα εφτά παιχνίδια και 21 βαθμοί στο «τραπέζι» για κάθε ομάδα. Όμως, κακά τα ψέματα για την Ομόνοια το ντέρμπι κορυφής στο Τσίρειο με την ΑΕΛ ήταν κάτι περισσότερο από κομβικό.

Η ήττα από τον ΑΠΟΕΛ και ο αποκλεισμός στο Κύπελλο έφερε τριγμούς στο πράσινο οικοδόμημα. Η κριτική του κόσμου ήταν έντονη, ο Χένινγκ Μπεργκ αμφισβητήθηκε από μεγάλη μερίδα οπαδών της ομάδας για την επιλογή του να προχωρήσει σε εκτεταμένο rotation και δεν ήταν λίγοι αυτοί που περίμεναν να στήσουν στον τοίχο τον Νορβηγό σε περίπτωση νέας αποτυχίας που θα έριχνε το «τριφύλλι» από την κορυφή της βαθμολογίας.

Οι πράσινοι έδωσαν απαντήσεις με το «διπλό» στη Λεμεσό. Κέρδισαν ένα αντίπαλο που ήταν αήττητος σε 16 παιχνίδια στο Τσίρειο, είναι η μοναδική ομάδα που πέτυχε δύο γκολ επί της ΑΕΛ στο συγκεκριμένο γήπεδο στη σεζόν και το πέτυχε με ανατροπή η οποία ήρθε με την υπογραφή των Λοΐζου Λοΐζου και Φαμπιάνο Ριμπέιρο.

Η Ομόνοια δεν πανικοβλήθηκε μετά το γρήγορο γκολ της ΑΕΛ στο 3’. Με ψυχραιμία, αποφασιστικότητα και τον Λοΐζου να πραγματοποιεί την κορυφαία εμφάνιση της καριέρας του έφτασε στην ανατροπή από το πρώτο ημίχρονο. Ο 18χρονος άσος ήταν ασταμάτητος. Είχε την ασίστ στο γκολ του Τσέποβιτς που ακυρώθηκε, πέτυχε το τέρμα της ισοφάρισης περνώντας σαν σταματημένο τον Τεϊσέιρα και ταλαιπώρησε αφάνταστα τους αντιπάλους που τις πλείστες των περιπτώσεων τον σταματούσαν με φάουλ.

Το διάστημα 15-45 η ομάδα του Χένινγκ Μπεργκ κυριάρχησε πλήρως, ενώ στο δεύτερο σαρανταπεντάλεπτο χρειάστηκε και πάλι τον φύλακα άγγελός της. Ο Φαμπιάνο Ριμπέιρο σε δύο σουτ του Μηνά Αντωνίου και στο δοκάρι του Πάντιτς φώναξε «παρών» και έβαλε το χεράκι του ώστε να πανηγυρίσει η Ομόνοια το σημαντικότερο έως τώρα «τρίποντο» στη σεζόν.

Το +4 από τους διώκτες της και κυρίως το ψυχολογικό ντοπάρισμα καθιστούν το «τριφύλλι» ως το μεγάλο φαβορί για κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ο μεγάλος στόχος της επιστροφής στον θρόνο του κυπριακού ποδοσφαίρου μετά από 11 χρόνια είναι πιο κοντά από ποτέ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ