aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Άλλο ένα βήμα πίσω και με σοβαρό ψυχολογικό πλήγμα

Ομόνοια: Άλλο ένα βήμα πίσω και με σοβαρό ψυχολογικό πλήγμα

Μαύρη αποδείχτηκε η μοναδική boxing day στην ιστορία του κυπριακού ποδοσφαίρου για την Ομόνοια, μετά το 2-4 από τον ΑΠΟΕΛ. Μια βαριά ήττα σε παιχνίδι που υπήρχαν ελπίδες για μείωση της απόστασης στο πλην έξι από την κορυφή. Αντί αυτού παρέμεινε στο πλην εννιά και μάλιστα δίχως να «χρωστά» παιχνίδια, όπως συνέβαινε σε όλο το προηγούμενο διάστημα και έδινε παρηγοριά.

Οι πράσινοι πάνε βήμα σημειωτόν, αφού δεν μπορούν να φτιάξουν ένα μεγάλο σερί επιτυχιών. Και αν δεν σταματήσει αυτό, δεν θα είναι εφικτή η ανατροπή των εις βάρος τους βαθμολογικών δεδομένων.

Η τεσσάρα από τον ΑΠΟΕΛ έρχεται να προσθέσει και ψυχολογικό πλήγμα, αφού είναι δεδομένη η σημασία της μητέρας των μαχών του κυπριακού ποδοσφαίρου. Πλέον, το βασικό ερώτημα είναι εάν μπορούν οι πράσινοι να επιστρέψουν δυνατοί και κυρίως, βελτιωμένοι με το νέο έτος.

Σήμερα, ενώ μετά το 0-1 φάνηκε να ελέγχει το ματς έως και την ισοφάριση (39’), η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Στο δεύτερο ημίχρονο μπήκε στο γήπεδο με κενά στα μετόπισθεν, δέχτηκε νωρίς δεύτερο τέρμα (47’) και στη συνέχεια, όταν ανοίχτηκε για νέα ισοφάριση, παρουσίασε κενά που έδωσαν εύρος στο σκορ, παρά την προσωρινή μείωση στο ένα γκολ (65’).

Η αστάθεια της ανασταλτική συμπεριφοράς σε σχέση με την περσινή σταθερότητα, που ήταν από τα μεγάλα όπλα που οδήγησαν στον τίτλο, παραμένει στην επιφάνεια. Σήμερα, στο δεύτερο ημίχρονο κάθε αντεπίθεση του ΑΠΟΕΛ έφερνε σε δύσκολη θέση τους ποδοσφαιριστές του Χένινγκ Μπεργκ. Και σίγουρα είναι κάτι που χρήζει βελτίωσης στη συνέχεια της σεζόν.

Από εκεί και πέρα, υπάρχουν παράπονα για αποφάσεις του Βασίλη Δημητρίου, με τον εκπρόσωπο Τύπου της Ομόνοιας, Ανδρέα Δημητρίου, να τονίζει ότι θα αξιολογηθεί η διαιτησία. Συνεπώς, εάν χρειαστεί θα υπάρξει τοποθέτηση από τη διοίκηση του «τριφυλλιού» σε μεταγενέστερο στόχαστρο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ