aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Άλλη μία και το… τερμάτισε ο Λέτσγιακς!

Ομόνοια: Άλλη μία και το… τερμάτισε ο Λέτσγιακς!

TOY ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

«Δώσε χρήμα να φέρεις σέντερ φορ να πάρουμε το πρωτάθλημα», ήταν κάποτε στο ποδόσφαιρο η λογική των μετεγγραφών. Τα χρόνια πέρασαν, το ποδόσφαιρο έχει εξελιχθεί σε τέτοιο βαθμό που ένας ακραίος αμυντικός μπορεί να είναι καθοριστικός στην πορεία μιας ομάδας. Πιο τρανό παράδειγμα η φετινή Ομόνοια.

Η αλήθεια είναι πως τα γκολ του Μάρκο Τσέποβιτς αποδεικνύονται «χρυσάφι» για τους πράσινους και ο Σέρβος δίνει λύσεις σε ένα τομέα που το «τριφύλλι» υστερούσε προηγουμένως. Όμως, ο πιο καθοριστικός ποδοσφαιριστής στη «μηχανή» του Χένινγκ Μπεργκ είναι μακράν του δεύτερου ο Γιαν Λέτσγιακς.

Αν και αριστερός μπακ έφτασε ήδη τις δέκα ασίστ στο πρωτάθλημα (πιστώθηκε και δύο στην Ευρώπη) και είναι στην πρώτη θέση της σχετικής κατηγορίας στο φετινό μαραθώνιο, πάνω και από τον Ζοάο Πέδρο, ο οποίος μονοπωλούσε την πρωτιά τα τελευταία χρόνια. Ο Πορτογάλος ακραίος αμυντικός του Απόλλωνα πιστώθηκε μέχρι στιγμής έξι ασίστ.

Η φετινή επίδοση του Τσέχου ακραίου αμυντικού της Ομόνοιας είναι εντυπωσιακή, όμως όχι πρωτοφανής στην καριέρα του. Ο 30χρονος ποδοσφαιριστής είχε καταγράψει δέκα ασίστ τη σεζόν 2014-15 όταν αγωνιζόταν στην Γιανγκ Μπόις. Η επίδοση καταγράφηκε σε 33 αγώνες πρωταθλήματος, ενώ φέτος σε 24 παιχνίδια. Απομένουν άλλα 12 ματς και ο Λέτσγιακς χρειάζεται μία ασίστ για να καταρρίψει το προσωπικό ρεκόρ ασίστ σε μία σεζόν σε αγώνες πρωταθλήματος.

Συνολικά στην καριέρα του, σε όλες τις διοργανώσεις ο Τσέχος αριστεροπόδαρος ακραίος αμυντικός πιστώθηκε 65 ασίστ, οι 14 εκ των οποίων με το «τριφύλλι» στο στήθος.

Οι κορυφαίες σεζόν σε ασίστ στην καριέρα του Λέτσγιακς σε αγώνες πρωταθλήματος

ΟΜΑΔΑ ΣΕΖΟΝ ΑΣΙΣΤ
Ομόνοια 2020-21 10
Γιανγκ Μπόις 2014-15 10
Βολερένγκα 2012-13 8
Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ 2018-19 7
Γιανγκ Μπόις 2016-17 6

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ