aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑOμόνοια: Αλλάζει μόνο με… σπάσιμο συμβολαίων

Oμόνοια: Αλλάζει μόνο με… σπάσιμο συμβολαίων

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Η πορεία της Ομόνοιας στην τρέχουσα σεζόν, καταγράφοντας νέα αρνητικά ρεκόρ, δεν αφήνει και πολλά περιθώρια στους υπεύθυνους για τον σχεδιασμό της ομάδας για τη νέα περίοδο, από το να μην αλλάξουν και πάλι σημαντικά το ρόστερ. Όσο κι αν η πρόθεση είναι να διατηρηθούν ποδοσφαιριστές από το υφιστάμενο έμψυχο δυναμικό, ώστε να διατηρηθεί μια βάση για την επόμενη σεζόν, ο αριθμός αυτός και πάλι θα είναι περιορισμένος.

Είναι ξεκάθαρο πως, για να μπορέσει η Ομόνοια να αλλάξει την εικόνα της, μόνο με τερματισμό συμβολαίων μπορεί να το κάνει. Κι αυτό καθώς, σχεδόν στην ολότητά τους οι ποδοσφαιριστές του φετινού ρόστερ διατηρούν συμβόλαιο και για τη νέα περίοδο. Τόσο σίγουρος ήταν ο Άνχελ Γκόμεθ για τις επιλογές του το περασμένο καλοκαίρι, που θέλησε να τους δεσμεύσει με συμβόλαιο πέρα του ενός έτους. Πέρα από τον Γκόμεθ (ο Κούσουλος δεν ήταν δική του επιλογή), κανείς άλλος δεν τον δικαίωσε και δεν είναι καθόλου τραβηγμένο. Μάλιστα, ο ποδοσφαιριστής που ξεχώρισε, είναι ο μόνος που κλήθηκε και υπέγραψε μονοετές συμβόλαιο.

Διαβάστε επίσης: Ομόνοια – Καρέλης: «Όπου ακούς πολλά κεράσια κράτα μικρό καλάθι»

Σαφώς και δεν είναι ό,τι πιο εύκολο να «σπάσεις» συμβόλαια, όμως θα γίνουν οι ενέργειες με στόχο να επιτευχθεί στο μεγαλύτερο βαθμό, επιτρέποντας στην ομάδα προγραμματισμού να προβεί σε προσθήκες που θα ενδυναμώσουν την ομάδα. Δεν πρέπει να είσαι και ειδικός για να αντιληφθείς ποιοι ποδοσφαιριστές αξίζουν να είναι στο ρόστερ της νέας σεζόν και δυστυχώς για την Ομόνοια ο αριθμός αυτός είναι πολύ μικρός. Σταδιακά λαμβάνονται αποφάσεις, για το ποιοι θα μείνουν και ποιοι θα φύγουν. Την κατάλληλη στιγμή, πιθανότατα με το τέλος της σεζόν, θα γνωστοποιηθεί και στους ποδοσφαιριστές.

Διαβάστε επίσης: Τα αποτελέσματα των εξετάσεων για τους Κατελάρη-Ατζαγκούν

Η ποιότητα των πλείστων ποδοσφαιριστών είναι χαμηλή, το επιβεβαιώνουν σε κάθε παιχνίδι. Την ίδια ώρα, όμως, ο Αναστασίου δεν κατάφερε να βελτιώσει την ομάδα στον βαθμό που θα περίμενε κάποιος. Πέρα από κάποιες μικρές εκλάμψεις σε κάθε παιχνίδι, οι εμφανίσεις της Ομόνοιας παραμένουν προβληματικές και είναι ευθύνη του προπονητή.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ