aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Ακροβατώντας σε τεντωμένο σχοινί

Ομόνοια: Ακροβατώντας σε τεντωμένο σχοινί

Με την πλάτη στον τοίχο θα υποδεχθεί η Ομόνοια την Ανόρθωση (19:00, Primetel). Η τελευταία ήττα από την ΠΑΕΕΚ στράβωσε και πάλι το κλίμα στις τάξεις των πρασίνων, που δεν έχουν άλλη επιλογή από τη νίκη.

Άλλωστε οι μόλις επτά βαθμοί σε έξι αγώνες και η παρουσία της περσινής πρωταθλήτριας στην 9η θέση της βαθμολογίας φανερώνουν το πρόβλημα αλλά και την επιτακτική ανάγκη για επάνοδο στις επιτυχίες. Και δεν είναι μόνο οι βαθμοί αλλά και η διαχείριση της όλης κατάστασης, με τον κόσμο της Ομόνοιας να επιρρίπτει τις ευθύνες κατά των πάντων. Πόσο μάλλον στο ενδεχόμενο μιας πιθανής νέας ήττας.

Γι’ αυτό και κανείς στο «Ηλίας Πούλλος» δεν θέλει να σκέφτεται αρνητικά. Η ομάδα δούλεψε με στόχο να κερδίσει δεύτερο ντέρμπι μετά απ’ αυτό επί του Απόλλωνα, με την προσδοκία ότι αυτή τη φορά θα βρεθεί και θα παραμείνει στον ίσιο δρόμο. Η πίεση είναι μεγάλη, με τον Μπεργκ και τους ποδοσφαιριστές του να καλούνται να επανορθώσουν το… λάθος της προηγούμενης αγωνιστικής, παρά τον υψηλό βαθμό δυσκολίας της σημερινής αναμέτρησης. «Τα παιχνίδια με την Ανόρθωση είναι πάντα δύσκολα», σχολίασε ο Νορβηγός τεχνικός στην ιστοσελίδα του συλλόγου. «Δεν είμαστε ευχαριστημένοι με το αποτέλεσμα ούτε με την εμφάνισή μας στο τελευταίο παιχνίδι. Θέλουμε να παίξουμε καλύτερα και να έχουμε ένα καλύτερο αποτέλεσμα», πρόσθεσε.

Η Ομόνοια, για να ελπίζει σε νικηφόρο αποτέλεσμα, θα πρέπει να ανεβάσει κατά πολύ την απόδοσή της σε πολλούς τομείς. «Θέλουμε να βελτιώσουμε το επιθετικό μας παιχνίδι. Αμυντικά είμαστε εντάξει, αλλά επιθετικά πρέπει να παίξουμε με καλύτερο ρυθμό, με συνεργασίες, με καλύτερο τέμπο και ακρίβεια στο παιχνίδι μας», είπε χαρακτηριστικά ο Μπεργκ. «Ξέρω ότι το κάναμε προηγουμένως και είμαι σίγουρος ότι θα το κάνουμε ξανά», πρόσθεσε με έμφαση.

Το ερώτημα που απασχολεί τον κόσμο της Ομόνοιας είναι εάν η ομάδα του μπορεί να παρουσιαστεί με καλύτερο αγωνιστικό πρόσωπο. Την απάντηση μόνο οι ποδοσφαιριστές μπορούν να τη δώσουν και σήμερα είναι η ευκαιρία τους. Μπεργκ και ποδοσφαιριστές αντιλαμβάνονται την κρισιμότητα του ντέρμπι με την Ανόρθωση και παρουσιάζονται έτοιμοι να επαναφέρουν τα χαμόγελα και την ηρεμία στις τάξεις του συλλόγου.

«Είμαστε κι εμείς απογοητευμένοι, όπως και ο κόσμος. Θα κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε για να κερδίσουμε τον αγώνα», είπε καταλήγοντας ο Μπεργκ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ