aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Ακούραστοι και κορυφαίοι. Η πεντάδα το βιολί της…

Ομόνοια: Ακούραστοι και κορυφαίοι. Η πεντάδα το βιολί της…

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Γίνεται; Κι όμως γίνεται! Πέντε ποδοσφαιριστές της Ομόνοιας, η μισή ομάδα δηλαδή, έβγαλε τον Α’ γύρο χωρίς να χάσει λεπτό! Λούφτνερ, Λανγκ, Λέσγιακς, Γκόμεθ και Τιάγκο, αγωνίστηκαν και στα 990 λεπτά (11 αγώνες Χ 90 λεπτά).

Ακούραστοι, κορυφαίοι και αλάνθαστοι. Ο Μπεργκ τους εμπιστεύεται πλήρως, δεν τους βγάζει από το αρχικό σχήμα, δεν τους κάνει αλλαγή. Πέντε ποδοσφαιριστές αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της φετινής Ομόνοιας. Οι τρεις πρώτοι είναι στην αμυντική γραμμή και οι άλλοι δύο στη μεσαία.

Το γεγονός ότι η αμυντική γραμμή της Ομόνοιας είναι σταθερή, εκ των κορυφαίων του πρωταθλήματος και στην οποία η ομάδα του «τριφυλλιού» στηρίζει τη φετινή καλή πορεία της, έχει εξήγηση. Αγωνίζονται οι ίδιοι ποδοσφαιριστές αφού πέρα των τριών πιο πάνω, Λούφτνερ, Λανγκ και Λέσγιακς, ο Μαυρίας έπαιξε σε ρόλο δεξιού μπακ στα εννιά από τα δέκα ματς. Έχασε την πρεμιέρα και με τον ΑΠΟΕΛ έπαιξε ως εξτρέμ. Η σταθερότητα σε πρόσωπα αλλά στην απόδοσή τους, δικαιολογούν το θετικό αποτέλεσμα τα μόλις 6 γκολ παθητικό.

Διαβάστε επίσης: Φαμπιάνο: «Όταν πήρα την πρόταση της Ομόνοιας…»

Τι κι αν ο Γκόμεθ βαδίζει για τα 35 του χρόνια και ο Τιάγκο πάτησε τα 32 από τον Ιούλιο. Βασικοί και αναντικατάστατοι. Ο Μπεργκ γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα και τη φυσική και αγωνιστική κατάσταση του κάθε ποδοσφαιριστή. Κρίνει ότι αξίζει να παίζουν και αυτοί τον δικαιώνουν. Στους πέντε… αλάνθαστους και τον Μαυρία, προσθέστε και τον Ντέρμπισαϊρ που ήταν βασικοί και στα 11 ματς και έχασε μόλις 61 λεπτά.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ