aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: «Άκου παιδί μου πώς γίνεται…»

Ομόνοια: «Άκου παιδί μου πώς γίνεται…»

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Σχεδόν τέσσερα χρόνια έχουν περάσει από τη μεγαλοπρεπή τριάρα της Ομόνοιας επί του ΑΠΟΕΛ. Από τον θρίαμβο του 3-0 στις 4 Απριλίου του 2013, πέρασε πολύς καιρός και άλλαξαν πολλά. Έκτοτε, σε σύνολο 14 «αιώνιων» ντέρμπι πρωταθλήματος, οι πράσινοι δεν γνώρισαν άλλη επιτυχία. Μέτρησαν εννιά ήττες και το καλύτερο που πέτυχαν ήταν πέντε ισοπαλίες.

Στην τετραετία που πέρασε πολύς κόσμος πήγε στο «Ηλίας Πούλλος» και άλλος τόσος έφυγε. Ένα ερώτημα λοιπόν είναι, με τόση διαφοροποίηση που είχε το έμψυχο δυναμικό, πόσοι ποδοσφαιριστές της σύγχρονης Ομόνοιας γνωρίζουν πώς είναι να νικάς στο μεγάλο ντέρμπι της Λευκωσίας.

Ο Δημήτρης Χριστοφή λοιπόν θα μπορούσε να μαζέψει τους συμποδοσφαιριστές του και να τους εξηγήσει… Ο Κύπριος ακραίος επιθετικός αγωνίστηκε για 90 λεπτά σε εκείνη την τριάρα, όντας από τους κορυφαίους του «τριφυλλιού». Είναι ο μοναδικός από το ρόστερ που βρισκόταν τότε στο αρχικό σχήμα.

Βεβαίως, κάτι θα έχει να θυμάται και ο Ρενάντο Μαργκάσα, ο οποίος μπήκε τότε αλλαγή στο 83’, στη θέση ενός ποδοσφαιριστή, ο οποίος σήμερα θα φορά γαλαζοκίτρινα. Του Γιώργου Εφραίμ, ο οποίος είχε πετύχει τα δύο τέρματα (το άλλο ο Λεάντρο).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ