aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Ακιντόλα δαγκωτό…

Ομόνοια: Ακιντόλα δαγκωτό…

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Γιατί τόση εμμονή στην Ομόνοια για τον Νταβίντ Ακιντόλα, μπορεί να διερωτηθεί ο καθένας. Θα μπορούσε μέχρι τώρα η ομάδα της Λευκωσίας να έχει στο ρόστερ της άλλον ποδοσφαιριστή, μάλιστα με λιγότερα χρήματα αν αναλογιστεί κανείς το ποσό που θα κληθεί να καταβάλει στη Μίντιλαντ, αλλά και το συμβόλαιο που θα προσφέρει στον Νιγηριανό εξτρέμ. Ωστόσο, οι πράσινοι έχουν τους λόγους τους και δεν εγκαταλείπουν την περίπτωση του 24χρονου εξτρέμ.

Ποιοι είναι αυτοί; Πρωτίστως η επιθυμία του Χένινγκ Μπεργκ να έχει στη διάθεσή του τον Ακιντόλα. Ο Νορβηγός κρίνει ότι είναι μια εξαιρετική επιλογή για τον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας, που «δένει» με τη φιλοσοφία του. Ποδοσφαιριστής γρήγορος με την μπάλα στα πόδια και ικανός να διεμβολίσει τους αντίπαλους αμυντικούς και να σερβίρει τον επιθετικό περιοχής. Στοιχεία που παρουσίασε στο σύντομο χρονικό διάστημα που αποτέλεσε ποδοσφαιριστή της Ομόνοιας.

Παράλληλα, στον σύλλογο της Λευκωσίας έκριναν ότι ο Ακιντόλα αποτελεί, βάσει δυνατοτήτων αλλά και ηλικίας, μια πολύ καλή επένδυση. Εντάσσοντάς τον στο ρόστερ της ομάδας, η διοίκηση θα ικανοποιήσει τον προπονητή της αλλά θα κάνει και μια καλή επένδυση, που είναι πολύ πιθανό στο μέλλον να της αποφέρει πολύ περισσότερα χρήματα απ’ ό,τι θα δαπανήσει σήμερα. Πρόκειται για περίπτωση που δεν εξαρτάται από την ίδια αλλά από την απόφαση της Μίντιλαντ και το πόσο ικανοποιημένη θα είναι από την προσφορά της Ομόνοιας. Ναι μεν δείχνει διάθεση να πληρώσει και καλά μάλιστα, αλλά δεν θα αδειάσει και το ταμείο της… Αν στο τέλος δεν καρποφορήσει η προσπάθεια απόκτησης του Ακιντόλα, θα γίνει κίνηση με άλλον ποδοσφαιριστή που επιβάλλεται να είναι έτοιμος αφού τα χρονικά περιθώρια στενεύουν. Στις 15 του μήνα κλείνει το μετεγγραφικό παράθυρο στην Κύπρο.

Διαβάστε επίσης: Ομόνοια: Ο Σεπτέμβρης του ονείρου!

Την ίδια ώρα, στο «τριφύλλι» εντείνεται η προσπάθεια σύναψης συνεργασίας με δημιουργικό μέσο. Και σε αυτή την περίπτωση, εξαντλείται κάθε χρονικό περιθώριο με την προσδοκία ότι θα υλοποιηθεί η καλύτερη δυνατή μετεγγραφή. Στην Ομόνοια κινούνται για πρωτοκλασάτο ποδοσφαιριστή και θεωρούν πως με υπομονή θα πετύχουν τον στόχο τους. Κρίνουν ότι, όσο πλησιάζει το τέλος της μετεγγραφικής περιόδου και παίκτες υψηλού επιπέδου δεν βρίσκουν αυτό που θέλουν σε προηγμένα πρωταθλήματα, θα είναι σε θέση κάποια στιγμή να πουν το «ναι» στην πρόταση κυπριακής ομάδας. Προς αυτή την κατεύθυνση η προσπάθεια για πρόκριση σε ευρωπαϊκό όμιλο, αποτελεί σύμμαχο της Ομόνοιας.

Ρεπό παραχώρησε για σήμερα στους παίκτες του ο Χένινγκ Μπεργκ. Η προετοιμασία για τον αγώνα του Σαββάτου με την Ανόρθωση στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» θα επαναρχίσει από αύριο.

Διαβάστε επίσης: «Ξεχωριστός ο Λοΐζου, να τον προστατεύσουμε εμείς και η Ομόνοια»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ