aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Αθλητικοί Αρθρογράφοι της Κύπρου | ΑΠΟΨΕΙΣΚΩΣΤΑΣ ΚΑΛΛΗΣΟμόνοια-Άγης Ιακωβίδης: Το «εμείς» πάνω από το «εγώ»

Ομόνοια-Άγης Ιακωβίδης: Το «εμείς» πάνω από το «εγώ»

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Στην ανακοίνωση της Ομόνοιας την Πέμπτη, για την παραίτηση του Άγη Ιακωβίδη από μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του σωματείου (η οποία έγινε αποδεκτή), δεν διευκρινίζεται ο λόγος που τον οδήγησε σ’ αυτή την απόφαση. Ωστόσο, όποιος κι αν είναι ο λόγος, είναι ξεκάθαρο πως ο γιατρός έβαλε πάνω απ’ όλα το συμφέρον του συλλόγου που υπηρέτησε για 28 χρόνια!

Έβαλε το «εμείς» πάνω από το «εγώ», φανερώνοντας (και) με αυτό τον τρόπο την αγάπη του προς το σωματείο που υπηρέτησε σχεδόν τρεις δεκαετίες. Μια απόφαση που χαιρετίστηκε με ικανοποίηση από τη μάζα του κόσμου της Ομόνοιας, πρωτίστως γιατί ο Ιακωβίδης έδειξε τη μεγαλοψυχία του επιβεβαιώνοντας εαυτόν, αλλά και γιατί ήταν μια κίνηση που αναμένεται να επιφέρει ηρεμία στις τάξεις του συλλόγου. Βάζει ένα τέλος στην αντιπαράθεση διοίκησης και Θύρας 9.

Και σε καμιά περίπτωση δεν θα πρέπει να εκληφθεί ως ήττα της διοίκησης. Αντιθέτως. «Δύο φορές στο πρόσφατο παρελθόν το Διοικητικό Συμβούλιο δεν έκανε αποδεκτή την παραίτηση του κ. Ιακωβίδη, αφενός διότι η παρουσία του κρινόταν αναγκαία και αφετέρου διότι δεν θα ήταν ορθό να αποχωρήσει υπό το βάρος των δεδομένων που είχαν διαμορφωθεί», τόνισε η Ομόνοια στην ανακοίνωσή της.

Ο δρ. Άγης Ιακωβίδης λόγω της θέσης που κατείχε, υπεύθυνος του ποδοσφαιρικού τμήματος, αναπόφευκτα συνέδεσε το όνομά του με τις αποτυχίες της ομάδας τα τελευταία χρόνια. Γι’ αυτό, άλλωστε, τα πυρά των οργανωμένων οπαδών στράφηκαν σε μεγάλο βαθμό προς το μέρος του. Κατείχε μια καίρια θέση στο ποδοσφαιρικό τμήμα και «κάηκε» περισσότερο από κάθε άλλο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου.

«Ο κ. Ιακωβίδης επέμεινε στην υποβολή της παραίτησής του, καθώς ο ίδιος νιώθει πως κάτι τέτοιο θα λειτουργήσει για το καλό του συλλόγου», ήταν η επισήμανση στην προχθεσινή ανακοίνωση του σωματείου. Δείγμα του τρόπου σκέψης και της ανιδιοτέλειας του δρος Άγη Ιακωβίδη, που τρέφει εκτίμησης και σεβασμού ως άνθρωπος από όσους τον γνώρισαν.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ