aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Αυτός που «φώναζε» παρών όταν η μπάλα «έκαιγε»

Ομόνοια: Αυτός που «φώναζε» παρών όταν η μπάλα «έκαιγε»

Ο Λευτέρης Κοντολεύτερος πήρε μετεγγραφή στην Ομόνοια το καλοκαίρι του 1998 από την Αλκή Λάρνακας. Κέρδισε άμεσα θέση βασικού και αγωνίστηκε με το «τριφύλλι» στο στήθος για έξι χρόνια. Πανηγύρισε δύο πρωταθλήματα, ένα κύπελλο και δύο Σούπερ Καπ. Κατέγραψε 105 συμμετοχές και πέτυχε 37 γκολ με κάποια εξ αυτών να μένουν για πάντα χαραγμένα στη μνήμη του κάθε Ομονοιάτη!

Τον Σεπτέμβριο του 1999, σε ηλικία μόλις 20 χρόνων, πέρασε ως αλλαγή στο 74ο λεπτό του εντός έδρας αγώνα απέναντι στη Γιουβέντους για τον πρώτο γύρο του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ και σκόραρε δύο πολύ όμορφα τέρματα στο 76ο και 87ο λεπτό! Συστήθηκε έτσι με τον καλύτερο τρόπο στον κόσμο της Ομόνοιας!

Επίσης, κανείς δεν πρόκειται να ξεχάσει τα δύο γκολ που πέτυχε στα τελευταία λεπτά των ντέρμπι απέναντι στον ΑΠΟΕΛ και χάρισαν σπουδαίες νίκες στην Ομόνοια. Το πρώτο τη σεζόν 1998 -1999, στο Μακάρειο Στάδιο, στη νίκη με 1-0 που διατήρησε το «τριφύλλι» στην κορυφή της βαθμολογίας και το δεύτερο τη σεζόν 2000-01 στη νίκη με 3-2! Μάλιστα, με το «τρίποντο» εκείνο οι «πράσινοι» είχαν κάνει αποφασιστικό βήμα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος μετά από 7 χρόνια.

Ο Λευτέρης ξεχώριζε για τη δύναμη, το πάθος, την αποφασιστικότητα και το δυνατό σουτ, στοιχείο το οποίο τον βοήθησε να πετύχει πολλά τέρματα από μακρινή απόσταση. Είχε καλό κράτημα μπάλας, έξυπνες τοποθετήσεις στην αντίπαλη περιοχή και καλά τελειώματα φάσεων.

«Φώναζε» παρών όταν η μπάλα «έκαιγε» και πέραν από τα δύο αξέχαστα γκολ απέναντι στον «αιώνιο» αντίπαλο, σκόραρε και σε παιχνίδι Σούπερ Καπ απέναντι στον Απόλλωνα, όταν η Ομόνοια κέρδισε με 1-0 και κατέκτησε τον τίτλο, καθώς και στον «τελικό» πρωταθλήματος απέναντι στην Ανόρθωση τη σεζόν 2002-03, όταν οι πράσινοι κέρδισαν με 3-1 και ουσιαστικά κλείδωσε το 19ο πρωτάθλημα στην ιστορία της.

Το 2004 αποχώρησε από την Ομόνοια και αγωνίστηκε στην Αλκή, στην ΑΠΕΠ, στον Χαλκάνορα, στον Όλυμπο Ξυλοφάγου και στον Ερμή, όπου κρέμασε τα παπούτσια του το 2010. Γεννήθηκε στις 4/12/1978.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ