aekaelanorthosisapoelapollonarisethnikos achnasΠΑΡΑΛΙΜΝΙkarmiotissasalaminaΟΜΟΝΟΙΑ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥomonoiaΟΜΟΝΟΙΑ 29ΗΣ ΜΑΙΟΥpafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Αυτοί που άγγιξαν νίκη επί του ΑΠΟΕΛ και το πρώτο του Μπεργκ

Ομόνοια: Αυτοί που άγγιξαν νίκη επί του ΑΠΟΕΛ και το πρώτο του Μπεργκ

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Η αρνητική προϊστορία που δημιουργήθηκε τα τελευταία σχεδόν επτά χρόνια, συγκεκριμένα από τις 6 Απριλίου 2013 όταν η Ομόνοια κέρδισε τον ΑΠΟΕΛ για τελευταία φορά, και έπειτα είναι χιλιοειπωμένη. Τονίζεται κάθε φορά πριν από ένα «αιώνιο» ντέρμπι. Αυτό γίνεται τις τελευταίες μέρες, με αφορμή το αυριανό ντέρμπι των «αιώνιων» αντιπάλων. Η αυριανή αναμέτρηση είναι η 26η σ’ αυτό το διάστημα, που θα προσπαθήσει η Ομόνοια να πανηγυρίσει επί του ΑΠΟΕΛ.

Και το ερώτημα που τίθεται είναι, εάν αυτή τη φορά θα πετύχει τον στόχο της. Είναι αυτοί που λένε εάν όχι και τώρα, που έδειξε ότι έχει την ποιότητα και γενικά τα στοιχεία ενός ικανού συνόλου, κάνει καλή πορεία και πάει φόρα προερχόμενη από τρεις διαδοχικές νίκες, τότε πότε θα το πετύχει;… Την απάντηση μόνο η Ομόνοια μπορεί να τη δώσει.

Προ του Μπεργκ, μόλις τρεις προπονητές την τελευταία επταετία άγγιξαν την επιτυχία αλλά δεν την πέτυχαν επί του ΑΠΟΕΛ. Πρόκειται για δύο «δικά της» παιδιά, τον Κώστα Καϊάφα και τον Άκη  Ιωακείμ και πέρσι τον Γιάννη Αναστασίου. Τις έξι ισοπαλίες, λοιπόν, τις μετρά με τους τρεις πιο πάνω προπονητές. Οι τέσσερις ήταν με κόουτς τον Κώστα Καϊάφα, τον προπονητή που «επιβίωσε» για μεγαλύτερο διάστημα τα τελευταία χρόνια. Οι δύο ήταν τη σεζόν 2013-14, με ισάριθμες άγονες ισοπαλίες, και την επόμενη σεζόν, 2014-15, άλλες δύο, επίσης με το ίδιο αποτέλεσμα, αυτή τη φορά με 1-1.

Διαβάστε επίσης: Γκάλοπ: Ποιό θα είναι το αποτέλεσμα στο ντέρμπι Ομόνοια – ΑΠΟΕΛ;

Η πέμπτη στη σειρά ισοπαλία ήταν με τον Άκη Ιωακείμ. Ήταν βοηθός του Καϊάφα και μετά την απομάκρυνσή του έμεινε στον πάγκο ως υπηρεσιακός. Οι πράσινοι έμειναν στην ισοπαλία 2-2 απέναντι στον «αιώνιο» αντίπαλο σε ματς για την περίοδο 2015-16. Ο τελευταίος που μέτρησε ισόπαλο αποτέλεσμα ήταν ο Γιάννης Αναστασίου πέρσι, με τις δυο ομάδες να μένουν στο 1-1.

Αύριο, λοιπόν, ο Χένινγκ Μπεργκ, στο πρώτο του «αιώνιο» ντέρμπι, θα θελήσει μαζί με τους ποδοσφαιριστές του να βάλουν τέλος στο αρνητικό σερί. Να γίνει ο πρώτος προπονητής μετά τον Τόνι Σαβέφσκι που θα πανηγυρίσει νίκη επί του ΑΠΟΕΛ. Είναι και γι’ αυτόν μια πρόκληση. Ο Νορβηγός ξέρει πολύ καλά πως εάν καταφέρει να κερδίσει τον ΑΠΟΕΛ, θα ανέβει στα μάτια του κόσμου της Ομόνοιας ακόμη περισσότερο. Έδειξε να «διαβάζει» καλά τον αντίπαλο και στα προηγούμενα ντέρμπι η ομάδα του ανταποκρίθηκε πολύ καλά, λόγω κυρίως της τακτικής του. Εάν θα κερδίσει ή όχι τη «μάχη» του πάγκου απέναντι στον Ντολ, θα το διαπιστώσουμε αύριο…

Διαβάστε επίσης: Ομόνοια: Ο Ράουφμαν, ο «Μάλε» κι η «κατάρα» 20 χρόνων στο ΓΣΠ με τον ΑΠΟΕΛ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ