aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Αυτοί κέρδισαν τον Μπεργκ

Ομόνοια: Αυτοί κέρδισαν τον Μπεργκ

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Δεκαεννιά ποδοσφαιριστές χρησιμοποίησε ο Μπεργκ στα τέσσερα ματς πρωταθλήματος, ωστόσο είναι κάποιοι που αποτελούν βασικές μονάδες και δεν βγαίνουν από την ομάδα. Ο Νορβηγός προπονητής, παρόλο που έδειξε να υπολογίζει σε όσους είναι στο ρόστερ, είναι κι αυτοί που εμπιστεύεται περισσότερο και είναι απόλυτα φυσιολογικό. Άλλωστε, θα έπρεπε να καταλήξει σ’ έναν βασικό κορμό, ώστε να αποκτήσει ομοιογένεια η ομάδα και το πέτυχε σε πολύ μεγάλο βαθμό.

Είναι επτά ποδοσφαιριστές που πήραν σε όλα τα ματς φανέλα βασικού, Ουζόχο, Λανγκ, Λούφτνερ, Λέσγιακς, Γκόμεθ, Τιάγκο, Ντέρμπισαϊρ, με τους πρώτους έξι να έχουν το απόλυτο σε λεπτά συμμετοχής. Αυτούς έρχονται να πλαισιώσουν κάποιοι άλλοι, που μοιράστηκαν τον χρόνο συμμετοχής, όπως είναι οι Γκόμες και Κούσουλος αλλά και οι Μποτεάκ, Χριστοφή. Στη δεύτερη περίπτωση έγινε εξ ανάγκης αφού τραυματίστηκε ο Γάλλος εξτρέμ.

Διαβάστε επίσης: Ομόνοια: Η εξήγηση για τον Ορτέγα

Δεκατρείς ποδοσφαιριστές, λοιπόν, βάσει του έως τώρα δείγματος, αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της Ομόνοιας. Σ’ αυτούς στηρίχθηκε η προσπάθεια έως τώρα της ομάδας στο πρωτάθλημα, ενώ είναι και οι Περέιρα και Ορτέγα οι οποίοι αν και στην πρεμιέρα βρέθηκαν στο αρχικό σχήμα, στη συνέχεια έμειναν στον πάγκο.

Στα τελευταία τρία ματς, ο Μπεργκ διατήρησε τους εννέα από τους ένδεκα ποδοσφαιριστές (Ουζόχο, Μαυρίας, Λανγκ, Λούφτνερ, Λέσγιακς, Γκόμεθ, Τιάγκο, Έζρα, Ντέρμπισαϊρ). Με τη Νέα Σαλαμίνα αγωνίστηκε ο Μποτεάκ και στα δύο που ακολούθησαν ο Χριστοφή, ενώ με Νέα Σαλαμίνα και Απόλλωνα πήρε φανέλα βασικού ο Γκόμες και με την ΑΕΚ ο Κούσουλος (ο οποίος αγωνίστηκε και στην πρεμιέρα).

Σ’ αυτούς αναμένεται να στηριχθεί σε μεγάλο βαθμό και στη συνέχεια ο Μπεργκ, αναμένοντας τη βοήθεια και των υπολοίπων. Κυρίως από τους Μποτεάκ –όταν αποθεραπευθεί– και Ορτέγα, που αν και ήταν στις βασικές επιλογές στην πρεμιέρα, στη συνέχεια έμεινε στον πάγκο. Ούτε ως αλλαγή δεν αγωνίστηκε. Ο Κολομβιανός είναι απόλυτα έτοιμος, όπως πληροφορούμαστε. Θα έλθει και πάλι η στιγμή που θα κληθεί να βοηθήσει την ομάδα. Το ευχάριστο για τον τεχνικό της Ομόνοιας είναι ότι έχει ποιοτικές επιλογές και στον πάγκο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ