aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαEUROPA LEAGUEΟμόνοια: Αυτοί είναι οι πιθανοί αντίπαλοι στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ

Ομόνοια: Αυτοί είναι οι πιθανοί αντίπαλοι στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ

ΤΟΥ ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

H Oμόνοια, μετά τον αποκλεισμό του ΑΠΟΕΛ, είναι η μοναδική εκπρόσωπος του κυπριακού ποδοσφαίρου που συνεχίζει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Οι πράσινοι για πρώτη φορά στην ιστορία τους θα λάβουν μέρος στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ και στην κλήρωση της Παρασκευής (2/10, 14:00) θα μάθουν τους αντιπάλους τους στη δεύτερη τη τάξει διοργάνωση της ΟΥΕΦΑ.

Με 5350 η Ομόνοια είναι η ομάδα με τη δεύτερη πιο χαμηλή βαθμολογία που θα λάβει μέρος στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ της σεζόν 2020-21 και θα βρίσκεται στο τέταρτο γκρουπ δυναμικότητας.

Οι 48 ομάδες θα σχηματίσουν 12 ομίλους των τεσσάρων ομάδων και οι τρεις αντίπαλοι για το «τριφύλλι» θα είναι μία ομάδα από τα πρώτα τρία γκρουπ δυναμικότητας που διαμορφώθηκαν ως εξής:

1ο γκρουπ

Αρσεναλ
Τότεναμ
Ρόμα
Νάπολι
Μπενφίκα
Λεβερκούζεν
Βιγιαρεάλ
ΤΣΣΚΑ Μόσχας
Μπράγκα
Γάνδη
Αϊντχόφεν
Σέλτικ

2ο γκρουπ

Ντιναμό Ζάγκρεμπ
Σπάρτα Πράγας
Σλάβια Πράγας
Λουντογκόρετς
Γιανγκ Μπόις
Ερυθρός Αστέρας
Ραπίντ Βιέννης
Λέστερ
Καραμπάχ
ΠΑΟΚ
Σταντάρ Λιέγης
Ρεάλ Σοσιεδάδ

3ο γκρουπ

Γρανάδα
Μίλαν
Αλκμααρ
Φέγενορντ
ΑΕΚ
Μακάμπι Τελ Αβίβ
Ρέιντζερς
Μόλντε
Χόφενχαϊμ
Χάποελ Μπερ Σεβά
Λίντσερ
Κλουζ

4ο γκρουπ

Ζόρια
Νις
Λιλ
Ριέκα
Ντάνταλκ
Σλόβαν Λίμπερετς
Αντβέρπ
Λεχ Πόζναν
Σίβασπορ
Βόλφσμπεργκερ
Ομόνοια
ΤΣΣΚΑ Σόφιας

Τα παιχνίδια για τη φάση των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ θα ξεκινήσουν στις 22 Οκτωβρίου με τη διεξαγωγή της πρώτης αγωνιστικής. Οι επόμενες αγωνιστικές έχουν προγραμματιστεί για τις 29 Οκτωβρίου (2η), 5 Νοεμβρίου (3η), 26 Νοεμβρίου (4η), 3 Δεκεμβρίου (5η) και 10 Δεκεμβρίου (6η).

Πάντως, η ΟΥΕΦΑ αναμένεται να αυξήσει το χρονικό περιθώριο για την ολοκλήρωση των αγώνων της φάσης των ομίλων σε Τσάμπιονς Λιγκ και Γιουρόπα Λιγκ μέχρι τις 28 Ιανουαρίου. Μία απόφαση που θα παρθεί λόγω του κορωνοϊού και των καθυστερήσεων ή των αναβολών που μπορεί να προκύψουν.

Η ΟΥΕΦΑ  θέλει να δώσει αυτό το χρονικό περιθώριο ώστε να μπορέσει να αντιμετωπίσει τυχόν αναβολές λόγω της κατάστασης που επικρατεί στην Ευρώπη με τον κορωνοϊό. Ήδη έχουν ενημερωθεί οι ομάδες πως η αναβολή αποτελεί την τελευταία επιλογή για την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία, η οποία έχει ήδη αναφέρει τι πρέπει να γίνει σε συγκεκριμένες περιπτώσεις.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ