aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Αυτό που έψαχνε το βρήκε στον Λέτσγιακς

Ομόνοια: Αυτό που έψαχνε το βρήκε στον Λέτσγιακς

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Άξιζε τελικά τον κόπο η καθυστέρηση που παρατηρήθηκε στη σύναψη συνεργασίας με ποδοσφαιριστή για το αριστερό άκρο της άμυνας; Η απάντηση θα δοθεί στο γήπεδο. Ωστόσο, η επιλογή του Γιαν Λέτσγιακς παρουσιάζεται ως αξιόλογη, βάσει βιογραφικού και εμπειρίας. Η Ομόνοια, λοιπόν, έκανε δικό της τον Τσέχο ακραίο αμυντικό, τον οποίο έφερε στην Κύπρο με κάθε μυστικότητα, πέρασε από τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και υπέγραψε το συμβόλαιό του.  

Όπως ενημέρωσε ο Σύλλογος η συνεργασία είναι για δύο χρόνια. Μετέβη στην Κυπερούντα, όπου ενσωματώθηκε με την υπόλοιπή ομάδα και άρχισε προπονήσεις. Ο ύψους 1.86μ. ποδοσφαιριστής ανήκε στην Ντιναμό Ζάγκρεμπ με τη φανέλα της οποίας αγωνίστηκε τη σεζόν 2017-18. Στην περσινή σεζόν αγωνίστηκε με τη μορφή δανεισμού στη Λοκομοτίβα, ομάδα επίσης της Κροατίας. Είχε γεμάτη σεζόν, αφού αγωνίστηκε σε 29 αγώνες πρωταθλήματος και πέτυχε δύο γκολ.

Πριν αποκτηθεί από την ομάδα του Ζάγκρεμπ, ο Λέτσγιακς είχε περάσει με επιτυχία για σειρά ετών από τη Γιανγκ Μπόις. Μάλιστα βρέθηκε ως αντίπαλος του ΑΠΟΕΛ στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ τη σεζόν 2016-17. Είχε αγωνιστεί και στα δύο παιχνίδια ως βασικός. Φόρεσε και τη φανέλα της Βαλερένγκα, στην οποία πήγε ως δανεικός από τη Γιανγκ Μπόις. Τη σεζόν 2010-11 έπαιξε στην Άντερλεχτ, ενώ την καριέρα του την άρχισε από τη Βιτόρια Πλσεν.

Το βιογραφικό του Λέτσγιακς «φωνάζει» για μια πολύ καλή επιλογή που έκανε η Ομόνοια για τη θέση του αριστερού μπακ. Ποιοτική επιλογή, με πολλή εμπειρία, με παραστάσεις σε ψηλό επίπεδο και συμμετοχές σε ομίλους ευρωπαϊκών κυπέλλων.

Πέραν των δυνατοτήτων του Τσέχου μπακ, που θα έχει δίπλα του τον συμπατριώτη του κεντρικό αμυντικό Λούφτνερ, μέτρησε και ετοιμότητά του στην απόφαση της Ομάδας Προγραμματισμού για την επιλογή του. Ο Λέτσγιακς έκανε προπονήσεις με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ και ήλθε έτοιμος. Μάλιστα, δεν είναι απομακρυσμένο το ενδεχόμενο να πραγματοποιήσει και ανεπίσημο ντεμπούτο στο φιλικό του Σαββάτου απέναντι στην Ανόρθωση κι ας έχει μόλις τρεις προπονήσεις με τη νέα του ομάδα. Αυτό, βεβαίως, θα το κρίνει ο Μπεργκ.

Ο Νορβηγός προπονητής άναψε πράσινο για απόκτηση του Τσέχου, καθώς κρίθηκε ισορροπημένη επιλογή για τη θέση του ακραίου αμυντικού. Ποδοσφαιριστής δηλαδή που αμύνεται, αλλά και επιτίθεται το ίδιο καλά. Επίσης, δίνει δύναμη και ύψος στην ομάδα. Έκλεισε άλλο ένα κεφάλαιο για τους πράσινους, που πλέον στρέφουν την προσοχή τους στην απόκτηση επιθετικού. Κίνηση που δεν επείγει όπως του αριστερού μπακ, αφού στο ρόστερ υπάρχουν οι επιλογές των Ντέρμπισαϊρ, Ραμίρες και του νεαρού Κακουλλή.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ