aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Αυτό που ενόχλησε τον Παπασταύρου και «χρέωσε» στον Λάρκου!

Ομόνοια: Αυτό που ενόχλησε τον Παπασταύρου και «χρέωσε» στον Λάρκου!

Η χθεσινή ανακοίνωση της Ομόνοιας επιβεβαίωσε ότι ο Νεόφυτος Λάρκου απομακρύνθηκε, ουσιαστικά απολύθηκε, αλλά οι φίλοι των πρασίνων παραμένουν στο σκοτάδι για τους λόγους του «διαζυγίου». «Έχουμε προχωρήσει σε λύση της συνεργασίας μας με τον κ. Νεόφυτο Λάρκου, που κατείχε τη θέση του αθλητικού διευθυντή και ήταν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου. Ευχαριστούμε τον κ. Λάρκου για την προσφορά του και του ευχόμαστε κάθε επιτυχία στη συνέχεια της καριέρας του», ήταν η σχετική ανακοίνωση 43 λέξεων που εκδόθηκε χθες το πρωί.

Η αλήθεια είναι ότι δεν περίμενε κανείς ότι θα απαντηθούν όλα τα ερωτήματα των φίλων της Ομόνοιας, αλλά έτσι συντηρείται ένα ομιχλώδες σκηνικό για τη λειτουργία του ποδοσφαιρικού τμήματος και το μέγεθος της «ζημιάς», αν όντως έχει διαπιστωθεί από τη διοίκηση.

Σε τέτοιες περιπτώσεις, οι όποιες πληροφορίες πολύ δύσκολα αποδίδουν τη γυμνή αλήθεια. Ή αν προτιμάτε, κάποιες πληροφορίες αποδίδουν την αλήθεια της διοίκησης και κάποιες άλλες την αλήθεια του περιβάλλοντος του Νεόφυτου Λάρκου. Η κοινή συνισταμένη οδηγεί στο συμπέρασμα ότι χάλασε η «χημεία» στη λειτουργία του ποδοσφαιρικού τμήματος.

Με απλά λόγια, τους τελευταίους μήνες δεν υπήρχε η αρμονική συνεργασία της περασμένης περιόδου. Ούτε σε επίπεδο σχέσεων της διοίκησης με την τεχνική ηγεσία, ούτε στο επίπεδο της τριανδρίας (Μπεργκ, Λάρκου, Ταραπουλούζης) που αποτελούσε τη ραχοκοκαλιά της τεχνικής ηγεσίας. Γεγονός που ενόχλησε αφάνταστα τον Σταύρο Παπασταύρου, ο οποίος επέρριψε και το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης στον συγχωριανό του και πριν από μερικούς μήνες έναν από τους πιο έμπιστους συνεργάτες του.

Οι πληροφορίες από το περιβάλλον της διοίκησης αναφέρουν ότι η αποχώρηση του Νεόφυτου Λάρκου ήταν επιβεβλημένη. Κι αυτό διότι τους τελευταίους μήνες του αποδίδονται ευθύνες μη αρμονικής συνεργασίας με τους υπόλοιπους. Σκηνικό που δεν άρεσε καθόλου στον Σταύρο Παπασταύρου. Κι επειδή ο Λάρκου έχει ανεπτυγμένο το ένστικτο του προπονητή, κάποιες επισημάνσεις και υποδείξεις του θεωρήθηκαν ως «παρέμβαση» στο έργο του Χένινγκ Μπεργκ.

Οι επικριτές του Νεόφυτου Λάρκου τού επιρρίπτουν ευθύνες για τον σχεδιασμό της τρέχουσας περιόδου και ιδιαίτερα της απώλειας του Λούφτνερ και κυρίως του γυμναστή Λεωνίδα Παπαδάκη. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Σίμος Ταραπουλούζης προσπαθούσε να γεφυρώσει κάποιες διαφορές, αλλά η μαγική «συνταγή» της περσινής περιόδου που οδήγησε στην κατάκτηση του πρωταθλήματος, είχε χαθεί.

Από το περιβάλλον του Νεόφυτου Λάρκου, διαρρέει ότι ο Χένινγκ Μπεργκ δεν είχε και δεν έχει κανένα πρόβλημα μαζί του. Τονίζεται, μάλιστα, ότι ο Νορβηγός τεχνικός έχει στεναχωρηθεί από τις εξελίξεις. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι όποιες ενέργειες και υποδείξεις του τέως (πλέον) αθλητικού διευθυντή, γίνονταν για να διατηρηθεί η ομάδα στην κορυφή του κυπριακού ποδοσφαίρου. Υποδείξεις και επισημάνσεις που δεν έγιναν αποδεκτές κι αυτό επηρέασε σε μεγάλο βαθμό την πορεία της Ομόνοιας και στο κυπριακό πρωτάθλημα και στην Ευρώπη.

Για την αντικατάσταση του Νεόφυτου Λάρκου δεν έχει παρθεί οποιαδήποτε απόφαση από τον Σταύρο Παπασταύρου. Το ενδεχόμενο η Ομόνοια να πορευθεί στη μετεγγραφική περίοδο του Ιανουαρίου με τους Μπεργκ και Ταραπουλούζη είναι ορατό.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ