aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Αυτό που δεν… συνήθιζε, και ο 38χρονoς επαγγελματίας

Ομόνοια: Αυτό που δεν… συνήθιζε, και ο 38χρονoς επαγγελματίας

ΤΗΣ ΑΓΑΘΗΣ ΚΛΩΝΑΡΗ

Νίκη η οποία της δίνει την δυνατότητα να ελπίζει για είσοδο στην εξάδα πέτυχε η Ομόνοια κόντρα στον Ερμή. Οι πράσινοι βρίσκονται με την πλάτη στον τοίχο, ενώ οι 26 βαθμοί και η 7η θέση δεν είναι δεδομένα που προσφέρουν εφησυχασμό. Κάθε άλλο. Ασφαλώς και η είσοδος στην πρώτη εξάδα δεν μπορεί να αποτελεί κίνητρο για μια ομάδα του μεγέθους του «τριφυλλιού», ωστόσο τέτοια ώρα… τέτοια… λόγια.

Η ομάδα της πρωτεύουσας δεν φόρεσε το καλό της κουστούμι κόντρα στους «φτεροπόδαρους», όμως πήρε την ουσία η οποία αυτή μετρά στο τέλος της ημέρας. Οι τρεις βαθμοί της δίνουν κίνητρο και ελπίδα, ενώ οι πράσινοι κατάφεραν με μια μέτρια εμφάνιση να πάρουν την ουσία, κάτι το οποίο δεν έχει συνηθίσει στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο. Κατάφερε να μετουσιώσει δύο ευκαιρίες από τις ελάχιστες που δημιούργησε σε γκολ, γεγονός που φανερώνει πως η αποτελεσματικότητα έχει βελτιωθεί. Η Ομόνοια με τον Γιάννη Αναστασίου στον πάγκο έδειξε καλά σημάδια, παρουσίασε ελκυστικό ποδόσφαιρο σε μεγάλα διαστήματα, ενώ τα τρία αποκτήματα πρόσθεσαν ποιότητα στο ρόστερ των πρασίνων.

Διαβάστε επίσης: Αγωνία για Ατζαγκούν, η κατάσταση των τραυματιών

Αυτό που… πονούσε το «τριφύλλι» ήταν οι πολλές χαμένες ευκαιρίες και τα λάθη στην άμυνα που στοίχισαν πάρα πολλούς βαθμούς στην ομάδα της πρωτεύουσας. Πλέον δεν υπάρχουν περιθώρια ούτε για λάθη ούτε για χαμένες ευκαιρίες. Καλείται να παίρνει την ουσία που δεν είναι άλλη από τους τρεις βαθμούς και αυτό έπραξε το βράδυ της Δευτέρας. Σαφώς και ο κόσμος της ομάδας επιθυμεί να βλέπει και ελκυστικό ποδόσφαιρο, όπως για παράδειγμα μια εμφάνιση σαν αυτή κόντρα στη Νέα Σαλαμίνα. Και δεν έχουν άδικο.

Όσον αφορά τη χθεσινή παρουσία, θα ήταν άδικο να μην πάρει τα εύσημα (και) ο Λούκας Βύντρα ο οποίος σήμερα (5/2) έκλεισε τα 38. Ο Ελλαδίτης κεντρικός αμυντικός εξουδετέρωνε τους κινδύνους των αντιπάλων, ανέκοψε κυριολεκτικά στην γραμμή τη μπάλα πριν καταλήξει στα δίκτυα του Μεχίας στο πρώτο μέρος, ενώ στα μισά του πρώτου ημιχρόνου τραυματίστηκε στον ώμο χωρίς ωστόσο να αποχωρήσει. Νωρίτερα, ο Αναστασίου πραγματοποίησε ήδη δύο αναγκαστικές αλλαγές (Ραμίρες-Ατζαγκούν) και ο Βύντρα έσφιξε τα δόντια μέχρι το τέλος. Ο κεντρικός αμυντικός των πρασίνων μπορεί να πέρασε πολλά με τη φανέλα της Ομόνοιας, αλλά ο επαγγελματισμός του και η αφοσίωση του είναι δεδομένα και αδιαμφισβήτητα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ