aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Αυτή κάνει κουμάντο!

Ομόνοια: Αυτή κάνει κουμάντο!

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Σε 30 αγώνες πρωταθλήματος, η Ομόνοια έδωσε 13 ντέρμπι. Σχεδόν τα μισά δηλαδή είχαν τον χαρακτήρα του ντέρμπι. Σ’ αυτά τα ματς, η Ομόνοια κάνει κουμάντο! Το λένε τα αποτελέσματά της. Είναι αήττητη έχοντας απολογισμό 9 νίκες και 4 ισοπαλίες. Πέτυχε 22 γκολ και δέχθηκε μόλις 5. Με αυτό το στοιχείο, τι κι αν ακολουθούν έξι ντέρμπι μέχρι το τέλος της σεζόν. Με ανάλογες επιδόσεις, τότε «χαϊδεύει» τον τίτλο, κι ας μην αποδέχεται ο Μπεργκ τον τίτλο του φαβορί για την ομάδα του. Στα δύσκολα και υψηλού κινδύνου ματς, η Ομόνοια έχει και τον τρόπο και τις λύσεις για να φθάνει στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Δύσκολα χάνει βαθμούς και το ίδιο θα επιδιώξει στη συνέχεια, ώστε να κόψει πρώτη το νήμα και να πανηγυρίσει τον τίτλο πρωταθλήματος.

Η Ομόνοια για να ολοκληρώσει τη σεζόν, έχει να δώσει τους εξής αγώνες κατά σειρά: Απόλλων εκτός έδρας, Ολυμπιακό εντός, Ανόρθωση εκτός, ΑΕΛ εντός, ΑΕΚ εκτός, Απόλλων εντός.

Ακόμη, άλλο ένα στοιχείο που ενισχύει τον τίτλο του φαβορί για την Ομόνοια, είναι το αήττητο σερί 20 αγώνων. Δεν έχασε τους τελευταίους τέσσερις μήνες, από τις 21 Νοεμβρίου 2020. Τι δείχνει αυτό; Σταθερότητα, συνέπεια και συνέχεια. Της δίνει αυτοπεποίθηση και συγκαταλέγεται στα συν, πέρα της βαθμολογικής διαφοράς, σε σχέση με τους συνδιεκδικητές του τίτλου. Αρνείται να χάσει και το επιβεβαίωσε στο τελευταίο ντέρμπι με την ΑΕΚ.

Το ντέρμπι που ακολουθεί με τον Απόλλωνα στο Τσίρειο, με την επανέναρξη του πρωταθλήματος, κρίνεται ως ιδιαίτερα σημαντικό στην προσπάθεια κατάκτησης του τίτλου. Γιατί, είναι στο +4 και με «διπλό» θα πάει στο +7 από την ομάδα της Λεμεσού και με πέντε ματς πριν το τέλος, μόνο εάν αυτοκτονήσει δεν θα στεφθεί πρωταθλήτρια. Θα έχει και το πλεονέκτημα σε περίπτωση ισοβαθμίας, όπως και με την ΑΕΛ.

Oι επιδόσεις της Ανόρθωσης στα ντέρμπι

Ανόρθωση 1-1*, 3-0, 0-0
ΑΕΚ 2-1, 3-0*, 1-0
ΑΕΛ 3-0, 1-1*, 2-1*
ΑΠΟΕΛ 3-0*, 1-0
Απόλλων 2-1, 0-0*

* Εκτός έδρας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ