aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Αυτά που… ξεφορτώθηκε και δεν έχει πλέον ενόψει ΑΠΟΕΛ

Ομόνοια: Αυτά που… ξεφορτώθηκε και δεν έχει πλέον ενόψει ΑΠΟΕΛ

ΤΗΣ ΑΓΑΘΗΣ ΚΛΩΝΑΡΗ

Μεγάλο και σημαντικό ραντεβού έχει η Ομόνοια την ερχόμενη Δευτέρα (2/12) καθώς το πρόγραμμα λέει «ΑΠΟΕΛ». Οι πράσινοι θα αναμετρηθούν με τον «αιώνιο» αντίπαλο τους στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής, και είναι ένα παιχνίδι το οποίο αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον από το φίλαθλο κοινό.

Μετά από αρκετά χρόνια και οι δύο ομάδες είναι φορμαρισμένες, ενώ το «τριφύλλι» άνθισε μετά από τις τελευταίες ανεπιτυχή σεζόν που κατέγραψε. Ποιοτικοί ποδοσφαιριστές, ομαλή λειτουργία σε όλο το ποδοσφαιρικό τμήμα, επιστροφή του κόσμου, θετικά αποτελέσματα, είναι μερικά από τα συστατικά που έχουν συμβάλει ώστε η Ομόνοια να βρίσκεται στην πρώτη θέση (μαζί με την Ανόρθωση).

Οι πράσινοι δεν έχουν πανηγυρίσει τρίποντο από τις 6/4/2013 σε ντέρμπι με τον ΑΠΟΕΛ. Στατιστικό καθόλου κολακευτικό για το «τριφύλλι», το οποίο την ερχόμενη Δευτέρα θέλει να βάλει τέλος. Τι ήταν αυτό που έβγαζε η Ομόνοια εντός των τεσσάρων γραμμών στα προηγούμενα χρόνια; Μέσω της εικόνας της στα «αιώνια» ντέρμπι έδειχνε την ηττοπάθεια και τον… φόβο, καθώς τα προβλήματα που την καταπλάκωναν τις τελευταίες αγωνιστικές σεζόν, επηρέαζαν κατά μεγάλο βαθμό την ψυχολογία της ομάδας.

Πλέον, τα οικονομικά αλλά και διοικητικά προβλήματα ανήκουν στο παρελθόν και νέος αέρας πνέει στο «Ηλίας Πούλλος». Από τα ντέρμπι που προηγήθηκαν στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο κόντρα σε ΑΕΚ (2-2), Απόλλων (1-0), Ανόρθωση (0-0), ΑΕΛ (1-0), η ομάδα της πρωτεύουσας δείχνει άλλο πρόσωπο. Πεισμωμένη, ποιοτική, συγκεντρωμένη βλέπει τους αντιπάλους στα μάτια χωρίς να βγάζει την μιζέρια των προηγουμένων χρόνων.

Σε αυτό θα ποντάρει ο Χένιγκ Μπεργκ ώστε να χτυπήσει το ντέρμπι με τον ΑΠΟΕΛ. Βλέπει τους ποδοσφαιριστές του να δείχνουν το απαιτούμενο πάθος στις προπονήσεις και στα παιχνίδια, γεγονός που θα βοηθήσει στο «αιώνιο» παιχνίδι που είναι προ των πυλών.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ