aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Αφού έχει τον τρόπο, έχει τη συνταγή

Ομόνοια: Αφού έχει τον τρόπο, έχει τη συνταγή

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Τα ντέρμπι της πάνε… Ναι μεν η Ομόνοια αγνοεί την επιτυχία μακριά από το ΓΣΠ σε τέτοια παιχνίδια, όμως ο απολογισμός της κρίνεται θετικός, παρουσιάζοντας μάλιστα και πολύ καλό αγωνιστικό πρόσωπο. Προερχόμενη από την απρόσμενη ήττα από τον Εθνικό στην έδρα της, θα θελήσει να βγάλει αντίδραση στο αμέσως επόμενο παιχνίδι που είναι το κυριακάτικο με την ΑΕΛ στο Τσίρειο. Ντέρμπι δηλαδή.

Η ομάδα του Μπεργκ έδειξε να έχει τον τρόπο σε τέτοια ματς, απέναντι σε αντιπάλους που έχουν επίσης ψηλούς στόχους, να παρουσιάζεται διαβασμένη, με καλή τακτική και να παίρνει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Μόνο με τον Απόλλωνα στο Τσίρειο δέχθηκε την ήττα, σ’ ένα ματς που ο αντίπαλός της δεν ήταν καλύτερος αλλά πιο αποτελεσματικός. Στο ίδιο γήπεδο, που γνώρισε τη μοναδική ήττα της σε ντέρμπι, η Ομόνοια θα κυνηγήσει το τρίποντο, να βγάλει τον χαρακτήρα της μεγάλης ομάδας και να συνεχίσει την πορεία της για επίτευξη των στόχων της. Στα άλλα δύο ντέρμπι μακριά από το ΓΣΠ έμεινε στην ισοπαλία, με την ΑΕΚ και την Ανόρθωση. Στην έδρα της, νίκησε όλα τα ντέρμπι πλην απ’ αυτό με τον ΑΠΟΕΛ που έμεινε στην ισοπαλία.

Αφού έχει τον τρόπο, λοιπόν, έχει τη συνταγή, η Ομόνοια θα πάει στο Τσίρειο για να «φωνάξει» ότι δεν την πτοεί η πρόσφατη απρόσμενη ήττα. Άλλωστε, έδειξε ότι έχει τις δυνατότητες για μια πετυχημένη σεζόν. Διαθέτει ποιότητα, απομένει να γίνει πιο αποτελεσματική και να μείνει μακριά από λάθη στην άμυνα όπως έγινε στο προηγούμενο ματς.

Η προετοιμασία συνεχίζεται και η σημερινή προπόνηση κρίνεται σημαντική, με τον Μπεργκ να καταλήγει στις επιλογές για το αρχικό σχήμα. Θα ξεκαθαρίσει ποιος θα είναι ο αντικαταστάτης του Γκόμεθ στη μεσαία γραμμή, Κούσουλος ή Τζιωνής, ενώ ο Ακιντόλα διεκδικεί για πρώτη φορά παρουσία του στην ενδεκάδα. Εάν τον εμπιστευθεί ο Μπεργκ, θα μείνει στον πάγκο ένας εκ των Ορτέγα ή Τιάγκο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ