aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Αφεντικό και «εξοχικό»!

Ομόνοια: Αφεντικό και «εξοχικό»!

ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ

Κάθε παιχνίδι απ’ εδώ και πέρα για την Ομόνοια χαρακτηρίζεται ως πολύ σημαντικό, στην προσπάθεια που κάνει για την εξασφάλιση ευρωπαϊκού εισιτηρίου μέσω του πρωταθλήματος. Η διαφορά των… βαθμών που απέχει το «τριφύλλι» από τον τρίτο της κατάταξης Απόλλωνα μπορεί αρχικά να μειωθεί και ακολούθως να καλυφθεί, αρκεί οι παίκτες του Άκη Ιωακείμ να το πιστέψουν για να το πράξουν.

Η αρχή μπορεί να γίνει από σήμερα, όταν η Ομόνοια θα υποδεχθεί την Ανόρθωση, όντας υποχρεωμένη να κυνηγήσει με μανία τη νίκη, προκειμένου να εκμεταλλευτεί και τα υπόλοιπα αποτελέσματα των ομάδων που βρίσκονται πιο πάνω από αυτήν στη βαθμολογία και έχουν παιχνίδια μεταξύ τους.

Στο αυριανό ντέρμπι στο ΓΣΠ, οι πράσινοι θα στηριχτούν, μεταξύ άλλων, και στην πολύ ευνοϊκή παράδοση που έχουν χτίσει σε βάρος της «Κυρίας». Το έχουμε πει πολλές φορές ότι η προϊστορία δεν εγγυάται τίποτα, ούτε καθορίζει αποτελέσματα, όμως αδιαμφισβήτητα έχει τη δική της σημασία αφού αρκετές φορές μπορεί να επηρεάσει θετικά ή αρνητικά τις… εμπλεκόμενες ομάδες.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τους αριθμούς, από τη σεζόν 2007-08 και ένθεν που θεσπίστηκαν τα πλέι οφ στο πρωτάθλημα, η Ομόνοια έχει πάρει για τα καλά τον αέρα της Ανόρθωσης! Σε οποιαδήποτε αγωνιστική κατάσταση κι αν βρίσκονται οι δύο ομάδες, όποια θέση και να κατέχουν στον βαθμολογικό πίνακα, το «τριφύλλι» βρίσκει τον τρόπο και συνήθως κερδίζει την Αμμοχωστιανή ομάδα σε ματς πλέι οφ.

Και λέμε συνήθως γιατί έχει χάσει μόνο μια φορά και αυτή ήταν μέσα στο… σπίτι της, ενώ μόλις πέντε παιχνίδια έμειναν στην ισοπαλία. Στις υπόλοιπες αναμετρήσεις η Ομόνοια έφυγε με το τρίποντο στις αποσκευές της, μετρώντας 12 νίκες (6 εντός και 6 εκτός). Η μοναδική εντός έδρας ήττα των πρασίνων από την Ανόρθωση (1-2) σε αγώνα των πλέι οφ, χρονολογείται στις 21 Απριλίου 2012.

Όπως γίνεται αντιληπτό, από στατιστικής άποψης η Ομόνοια έχει βρει το κουμπί της Ανόρθωσης και αν θέλει να συνεχίσει την προσπάθειά της με στόχο την έξοδο στην Ευρώπη, θα πρέπει να το πατήσει και αυτή τη φορά.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ